Još tjedan dana do koncerta koji će obilježiti početak ljeta u Zagrebu

Još tjedan dana do koncerta koji će
obilježiti početak ljeta u Zagrebu

Cigarettes After Sex stiže u Zagreb

Bruklinški kolektiv Cigarettes After Sex stiže u Zagreb 6. srpnja na još jedan susret s publikom iz ovog dijela Europe. Odmah poslije njihovog prvog gostovanja, u lipnju prošle godine, bend i menadžment postavili su Zagreb među prioritetne gradove, što su i potvrdili skrenuvši rutu toura prema našim krajevima. Koncert u dvorištu Jedinstva na Trnjanskom nasipu bit će tako njihov jedini u krugu od čak 500 km i jedan od dva samostalna na ovoj fazi turneje.

Naklon našoj publici znak je jako posebne i osobne veze benda i Zagreba. Premijeran prošlogodišnji koncert bio je rasprodan mjesec dana prije održavanja. Da u pitanju nisu bio neosnovan hype pokazala je frenetična buka publike na kraju svirke koja je ostavila dubok dojam na Grega Gonzaleza i njegov bend, a oduševiti ovaj prilično introvertiran sastav nije nimalo lak zadatak.

Snen i atmosferičan zvuk

Zvukom sneni i atmosferični, a vizualno izuzetno zatvoreni  Cigarettes After Sex domogli su se publike komunicirajući gotovo isključivo kroz emocije svojih pjesama. Tu nema raskošnih videospotova i photosessiona, nema fotografija samog benda, ne postoji niti jedan službeni spot, što pak ne spriječava da ukupan broj preslušavanja na njihovom You Tube kanalu već sad prelazi 112 milijuna.

Sa Cigarettes After Seks brojni su fanovi Lane Del Ray, Mazzy Star ili Cocteau Twinsa došli na svoje. Bend koji je oformljen 2008. u El Pasu prolazio je, vođen Gregom Gonzalezom, brojne autorske faze do objave izrazito hvaljenog EP-a “I” 2012. godine na kojem su se našle “Nothing’s Gonna Hurt You Baby”, “I’m A Firefighter” i “Dreaming Of You”. Gonzalez se potom seli u Brooklyn i izbacuje fantastičnu obradu grupe REO Speedwagon “Keep On Loving You” te “Affection” zahvaljujući kojima je grupa napravila ključan globalni proboj.

“Keep On Loving You” & “Affection”

Usljedili su nastupi na gotovo svim najvažnijim festivalima na planeti nakon čega su CAS u lipnju 2017. objavili prvi dugosvirajući materijal nazvan jednostavno “Cigarettes After Sex”. Otprilike godinu dana čekala se nova glazba da bi prije dva tjedna predstavili singl “Crush”, otprilike u isto vrijeme kad su dovršavali prvi dio europske turneje. Drugi dio serije nastupa po Starom kontinentu započeti će 1. srpnja na Dachau Musiksommeru i nastaviti obilazeći festivale u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Njemačkoj, Češkoj, Finskoj i Gruziji. Open air koncert u dvorištu Jedinstva 6. srpnja bit će jedini datum koji su odvojili za ovu regiju počastivši nas usput i sa dužim samostalnim setom.

Dvoje sretnika u prilici je osvojiti po dvije ulaznice za koncert 6. srpnja, ako pošaljete svoje ime i prezime na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila CIGARETTES AFTER SEX do 3. srpnja u ponoć kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo  Jozefini Ćurković  i Lidiji Strbad!

U prodaji su ulaznice po cijeni od 120 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 150 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shopu (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na eventim.hr.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori