Caribou za manje od tri tjedna nastupaju u zagrebačkoj Laubi

Caribou za manje od tri tjedna
nastupaju u zagrebačkoj Laubi

Caribou su, uslijed popuštanja protupandemijskih restrikcija diljem Europe i čvrstih jamstava koje su dobili u zemljama u kojima će nastupiti, odlučili odraditi čitavu najavljenu turneju te joj pridodati zagrebački koncert. Kako su za predstojeću turneju složili novi audio-vizualni koncept, koji između ostalog uključuje i 10 metara širok LED ekran, te 12 metara široku pozornicu, Kuća za ljude i umjetnost Lauba pokazala se kao prostor koji je mogao ispuniti sve tražene tehničke uvjete. Svi oni koji su imali sreće odgledati sjajan koncert grupe Caribou u Galeriji SC sada već davne 2008., znaju koliko je prirodna simbioza njihovog jedinstvenog audio-vizualnog izričaja i galerijskog prostora, pa je za očekivati da će spoj Cariboua i Laube rezultirati istinskim spektaklom.

Vraćaju se u Zagreb

Tako će nam se nakon dugih 12 godina čekanja u Zagreb vratiti kanadski genijalac s londonskom adresom Dan Snaith i njegov sjajni četveročlani bend Caribou. Ovaj se četrdesetdvogodišnji doktor matematike na našu veliku sreću još kao Manitoba 2004. prvi put pojavio u KSET-u nedugo po objavljivanju sjajnog „Up in Flames“ albuma kad je s Chicago Underground Triom rasplesao krcati klub zacementiravši svoj status u ovom gradu, po svemu sudeći, za sva vremena.

Ni promjena imena u Caribou, pod prijetnjom tužbe stanovitog Handsome Dicka Manitobe, nije nimalo naškodila Danu jer svaki je njegov novi dolazak u Zagreb privlačio sve više ljudi, dok je svakim novim izdanjem sve više i više razoružavao kritiku dovevši svoj apstraktni spoj elektronike i indie popa na godišnje liste najboljih albuma diljem svijeta. Nisu stoga izostale ni brojne strukovne nagrade poput prestižnih kanadskih Polaris Music Prize i Juno Awards koje su im pristizale svakim narednim albumom.

Svojim su zadnjim zagrebačkim koncertom Caribou promovirali album “Swim” kojim su dali naslutiti i znatan komercijalni potencijal ove grupe, koji je pak dodatno potenciran nakon što su 2012. Caribou odradili čitavu svjetsku turneju kao potpora Radioheadu. Nije stoga bilo nimalo čudno da su dvije godine poslije objavljivanjem albuma “Our Love” doslovno eksplodirali i klubove kapaciteta 500 zamijenili dvoranama koje primaju više od 3000 ljudi, a na festivalskim su se popisima uspeli na sam vrh pa su tako te 2014. svirali u pulskoj Areni kao glavno ime velikog koncerta kojim je otvoren Dimensions festival.

Dvije su godine prošle otkad su Caribou objavili novi album “Suddenly“, kojeg je kritika kao i prethodnike dočekala hvalospjevima, a kojeg će nakon više odgoda napokon predstaviti i zagrebačkoj publici.

Promotivna cijena ulaznica

Ograničeni broj ulaznica po promotivnoj cijeni od 170 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku te putem online prodaje navedenih dućana. Po toj će se cijeni moći kupiti do 28.2. ili do isteka zaliha. Nakon toga će im cijena biti 190 kuna, a na samom ulazu, ako ih ostane, koštat će 220 kuna. Ulaznice koje su kupljene kad su prije dvije godine inicijalno puštene u prodaju vrijede za ovaj koncert i ne moraju se zamijeniti novima. Svima kojima ne odgovara navedeni termin, mogu ih vratiti na mjestu na kojem su kupljene, do 28.2.

Oni koji još uvijek nisu vratili svoje ulaznice za otkazani koncert grupe Future Islands, mogu ih uz nadoplatu do iznosa od 170 kuna, odnosno 190 kuna od 1.3., zamijeniti ulaznicama za koncert Cariboua, na prodajnom mjestu gdje su ih kupili.

Foto: Profiemdia.hr

Učitati još
Zatvori