Boris Jokić voditelj je Yammatovog glazbenog kurikuluma

Boris Jokić voditelj je Yammatovog
glazbenog kurikuluma

Boris Jokić

Boris Jokić, voditelj Yammatovog glazbenog kurikuluma

 

Yammatov glazbeni kurikulum

Zagrebački radio Yammat FM danas obilježava treću godišnjicu početka rada i emitiranja. Svojom medijskom pojavom, glazbenom raznovrsnošću i povezivanjem Zagreba s vodećim europskim kulturnim metropolama Yammat je na medijsku scenu Hrvatske donio dugo očekivanu medijsku svježinu, u glazbenom i sadržajnom smislu.

Za svoj treći rođendan Yammat nastavlja strujati dalje u svojim društveno humanističkim, glazbeno demokratičnim smjerovima. Zagreb i Hrvatska, gledani iz Yammatove vizure dio su naprednog, modernog europskog društva. Prva, velika novost u programu Yammata, jest uvođenje Yammatovog glazbenog kurikuluma. Nakon duljeg razmišljanja za voditelja našeg glazbenog kurikuluma odabrali smo Borisa Jokića, koji je po struci doktor psihologije ali po strasti veliki zaljubljenik u glazbu i istinski humanist koji živi vrijednosti za koje se u svojem radu zalaže. –  ističe glavni urednik i direktor Yammata, Alen Balen.

Boris Jokić dodaje – kako u sklopu Yammatovog glazbenog kurikuluma možete očekivati samo najbolju glazbu, glazbu koja jest bila i ostala vezivno tkivo moderne Hrvatske otvorene svijetu, društva koje gleda naprijed i vodi računa o vlastitoj budućnosti i budućnosti svoje djece. Osnovna poruka Yammatovog glazbenog kurikuluma je međusobno uvažavanje naših različitosti, slobodoljublje i ljubav.

Yammatov glazbeni kurikulum u programu Yammata moći ćete slušati petkom i utorkom na frekvenciji 102.5 MHz za šire područje grada Zagreba te putem yammatovog audio playera na yammat.fm.

što je Yammatov glazbeni kurikulum?

Yammatov glazbeni kurikulum je glazbeno-zabavna autorska emisija u kojoj se razgovara o glazbi i puštaju uglavnom dobre pjesme. Naglasak je na onome što bi svatko od nas trebao čuti, a što se često ne čuje na radiju.

Kroz najave pjesama, govori se o emocijama, vrijednostima, životnim putevima i ishodima. Razgovara se i o društvenim odnosima i kretanjima kroz promociju životnih vrijednosti iza kojih stoji Yammatov glazbeni kurikulum. Vrijednosti kao što su znanje, otvorenost, integritet, poduzetnost, solidarnost, mirotvorstvo, kritički stav i prije svega slobodoljublje.

Svaki sat Yammatovog glazbenog kurikuluma donosi:

Tematsko određenje
Album koji je izašao u tom mjesecu – NOVO DJELO
Album/izvođača kojeg svatko treba čuti – OBVEZNA LEKTIRA
Preporuke za glazbene/umjetničke/znanstvene događaje u gradu
O voditelju Yammatovog glazbenog kurikuluma Borisu Jokiću…

Boris Jokić rođen je 1976. u Zagrebu. Diplomirao je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao je i doktorirao iz područja obrazovnih znanosti na Sveučilištu u Cambridgeu, Velika Britanija. Od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, trenutačno u statusu znanstvenog suradnika. Bio je članom Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te voditelj Cjelovite kurikularne reforme ranog i predškolskog, osnovnoškolskoga i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. Svi koji redovito pohode zagrebačke koncerte ili koji su pročitali koji intervju s Borisom Jokićem znaju da nije samo psiholog i ekspert za školstvo, nego i za glazbu, da s jednakim žarom kojim govori o nužnim promjenama u našem školstvu govori i o glazbi koja je mijenjala, i mijenja, njega.

Alen Balen, glavni urednik i direktor Yammata

Alen Balen, glavni urednik i direktor Yammata

Foto: Jure Perišić, Sanjin Kaštelan

Učitati još
Zatvori