Nakon velikih glazbenih festivala legendarni Bombino dolazi u Zagreb na čiji koncert vas i vodimo

Nakon velikih glazbenih festivala legendarni Bombino dolazi u Zagreb na čiji koncert vas i vodimo

Bombino dolazi u Zagreb

Najpoznatiji tuareški virtuoz na gitari, predstavnik pobunjeničkog pustinjskog rocka – BOMBINO, stiže 20. prosinca u Vintage Industrial na svoju prvu klupsku svirku u Hrvatskoj. Mogli ste ga vidjeti samo u festivalskim izdanjima (InMusic), a sada konačno dolazi u intimnu atmosferu kluba, što će mu ujedno biti treći nastup u Hrvatskoj. Za uvod u koncert i after bit će zadužen DJ Emir Fulurija, ujedno i urednik radijske etno/world music emisije Izvorišta.

U svibnju ove godine Bombino je izbacio sedmi album ‘Deran’ preko Partisan Recordsa i automatski zaradio hvalospjeve poput ‘Sultan of shred’ by The New York Times ili ‘The world’s best guitarist’ by Noisey….

Bombino se probio svojim trećim studijskim albumom “Agadez” prije sedam godina, što mu je otvorilo priliku da snimi svoje sljedeće dvije ploče sa svjetski slavnim glazbenicima u ulozi producenta. Prvo je to 2013. na albumu “Nomad” bio Dan Auerbach iz The Black Keys glavom i bradom, da bi ga tri godine kasnije na “Azel” zamijenio gitarist i pjevač benda Dirty Projectors, David Longstreth.

Oba ova albuma priskrbila su Bombinu dovoljno kritičarske hvale i slave da si može priuštiti snimanje svog novog albuma “Deran” ponovno u Africi, bez jakog imena koje bi dodalo višak medijske pozornosti poput dvaju prethodnika. – napisao je Ivan Laić (Ravno do Dna)

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za koncert pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila BOMBINO, do 30. studenog u ponoć kada ćemo objaviti sretne dobitnike ili dobitnice. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Učitati još
Zatvori