U Zagreb se vraćaju kraljevi underground garage rocka
U Zagreb se vraćaju kraljevi underground garage rocka

U Zagreb se vraćaju kraljevi
underground garage rocka

U srijedu 15. lipnja Zagrebu se vraćaju Black Lips, kraljevi pshodeličnog underground garage rocka. Mjesto radnje je ovoga puta Vintage Industrial Bar.

Njihova pjesmarica i stilska evolucija jednako su zloglasni kao i njihovi live nastupi, a posljednji album Sing In A World That’s Falling Apart, rezultirao je kao njihov najmračniji, najopasniji album u karijeri.

Koncerti su im pravi spektakl egzibicionizma, tinejdžerski tulum začinjen pljuvanjem jedan drugome u usta, žvaljakanjem, paljenjem istrumenata, tučnjavama s publikom i grozomornim dozama alkohola i droge. Glazba im, međutim, nikada nije bila u drugom planu i svaki od osam regularnih albuma podjednako je zanimljiv.

Koliko god to otrcano zvučalo, Black Lips doista na vlastiti, originalan način reintepretiraju ostavštinu 60-ih. Tu su plengave prljave gitare na rubu raštimanosti, tu su plemenski vokali, vrištanje, deranje, falšanje i sve ostalo što garage rock i dalje čini zanimljivim.

Ulaznice za koncert iznose 90 kn u pretprodaji, odnosno110 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160).

Foto: PR

Učitati još
Zatvori