Beti – novi projekt Natali Dizdar i članova grupe Mayales osvaja na prvo slušanje

Beti – novi projekt Natali Dizdar i članova grupe Mayales osvaja na prvo slušanje

Iza Beti, novog imena na domaćoj glazbenoj sceni, kriju se Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Dugogodišnji prijatelji i suradnici svoj novi projekt predstavljaju odvažnim singlom „Slobodna“. Nadaju se da će do jeseni objaviti EP za koji imaju pripremljenih pet pjesama.

https://www.youtube.com/watch?v=4uoUfQTvi-M

Beti osvaja na prvo slušanje

Novi projekt na sceni nastao je poprilično drugačije od uobičajenog procesa. „Prvo smo Luka i ja počeli snimati ideje, a onda razmišljati koga bi to sve uključivalo. Priključio se Pavle, pa onda i Natali, a na kraju smo se nekako uspjeli dogovoriti i za ime, koje je – valjda je jasno, skraćenica od ‘Natali, Luka, Pavle & Vlado’.” Objasnio je Vlado Mirčeta.

Natali Dizdar privukao je drugačiji zvuk od uobičajenog

„Ideja je bila napraviti glazbu koja je malo drugačija od onoga sto radimo u svojim matičnim projektima. Kao neki izlet u ono što jako volimo i slušamo privatno. Slobodnije forme koje nisu nužno pop, ali najdraže mi je da o tome kako sve skupa zvuči, odluči publika. Svi smo donijeli neku svoju pjesmu koja se onda zajednički dovela do kraja, neke su tvrđe, neke mekše, neke više naslonjene na rock’n’roll. Neke su i s prizvukom sveprisutne elektronike.“

Singl „Slobodna“

Beti se publici predstavlja singlom „Slobodna“ za koji će biti i snimljen spot u režiji Andreja Korovljeva. Njemu je svoju umjetničku magiju tekstom podario frontmen Mayalesa Petar Beluhan. „Pjesma ‘Slobodna’ počela je kao Lukina inicijalna ideja, onda smo svi to malo začinili, uskočio je i Psihodelični Papa Štrumpf Pero s tekstom. Ovim putem još jedanput hvala i Johnu za bubanj i Juri na klavijaturama. S obzirom na to da svi slušamo različitu muziku, ne znam baš možemo li govoriti o zajedničkim utjecajima. Jako sam zadovoljan rezultatom, izgleda da se sve sretno posložilo.“ Rekao je Vlado Mirčeta.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori