Bad Daughter (Dunja Ercegović): ‘Nagrade su super, ali popunjeni koncertni prostor je bolji’

Bad Daughter (Dunja Ercegović): ‘Nagrade su super, ali popunjeni koncertni prostor je bolji’

Ovoga petka u Pogonu Jedinstvo svoj album prvijenac predstavit će publici Bad Daughter, odnosno Dunja Ercegović. Riječ je o projektu talentirane mlade kantautorice koja je publiku i kiritiku već osvojila kao Lovely Quinces.

Bad Daughter već je pokupila brojna priznanja, a sada je napokon red došao na koncertnu promociju hvaljenog albuma Let Me Panic. Kako je najavljeno, zagrebački koncert će obilježiti pravi audiovizualni spektakl, a uoči nastupa razgovarali smo i s Dunjom koja nam je otkrila ponešto o svom novom projektu i koncertu koji je pred njom.

  • Album ‘Let Me Panic’ prvijenac je Bad Daughter. Koliko se glazbeno razlikuje od nekih projekata koji su iza tebe?

Srećom imam samo jedan projekt iza sebe, a to je Lovely Quinces. Osim očite promjene žanra u projektu Bad Daughter, drugačije koristim svoj vokal, personu koju oslikavam ima veću kontrolu i moć u životu te joj je sve igra. Ukratko, sve je zločestije. 🙂

  • Novi album sada ćeš predstaviti publici u Pogonu Jedinstvo, što možemo očekivati od ovog nastupa?

Ovo nam je premijerni koncert, pa smo odlučili dosta ambiciozno to pripremit. Želimo da to zvuči i izgleda mnogo ozbiljnije i da barem malo s tom pojavom nalikujemo na bend koji je spreman za najveće festivale.

Album koji je odmah osvojio kritiku

  • Album je nastao u suradnji s Leonardom Klaićem. Budući da se već istaknula kako imate sličan ukus i viđenje glazbe, kakva je za tebe bila ova suradnja?

Jednostavna. To mi je bilo najbitnije. Da se razumijemo bez da neke stvari iskomuniciramo. Iako su to moje pjesme, u smislu da sam ih oglazbila i napisala tekst, smatram da je ovo naš projekt. Leo je itekako zaslužan za sve uspjeh koji je snašao album.

  • Ovogodišnji Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu bio je savršena uvertira za koncert. Laska li ti ovakva potvrda?

Ne bih bila realna kad bi rekla da ne laska. Moraš roditeljima priuštit tu i tamo da se bezobrazno hvalisaju pred susjedima. Mene osobno svaki uspjeh koliko god velik ili malen, drži 24 sata i onda već gledam što se treba dalje raditi. Nagrade su super, ali popunjen koncertni prostor je bolji.

  • Kada su u pitanju projekti koji su iza tebe, koji je trenutak, tebi osobno, bio možda najbolja potvrda svega onoga što radiš?

Kada sam ušla u finale za najbolje nezavisno europsko izdanje (Impala nagrada) koju su prethodnih godina osvajali imena poput Adele i Arctic Monkeys. Te godine sam bila u konkurenciji sa Sleaford Mods i José Gonzálezom, za koje samo mogu pretpostaviti u kakvim uvjetima snimaju i s kakvom opremom, a mi smo se predstavili izdanjem koji je bio praktički snimljen u podrumu i to je bilo dovoljno.

  • Kakvi su ti planovi nakon koncerta u Pogonu? Gdje ćemo te još moći slušati?

Čekamo potvrdu nekih datuma za ljeto koje ćemo objaviti na našim kanalima, a dotad svakako savjetujemo da ulovite premijerni koncert u Pogonu Jedinstvo i da nas slušate preko YouTube-a, Deezera, Spotifya itd. 🙂

Foto: Martin Peranović

Učitati još
Zatvori