Pričali smo s grupom Artan Lili uoči njihovog zagrebačkog koncerta ovog vikenda
Pričali smo s grupom Artan Lili uoči njihovog zagrebačkog koncerta ovog vikenda

Pričali smo s grupom Artan Lili uoči njihovog zagrebačkog koncerta ovog vikenda

Grupa Artan Lili svojih prvih deset godina rada obilježit će regionalnom turneju, a u zagrebačku Tvornicu kulture stižu o ve subote, 19. studenog. Trenutno objavljuju singlove s trećeg albuma koji će u konačnici će imati 12 pjesama. Postava koju čine Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara) tako će pred zagrebačku publiku izaći u punoj snazi. O albumu, koncertu i planovima za dalje, uoči koncerta na pitanja nam je odgovarao frontmen Bojan Slačala.

Dolazite u Zagreb na veliki koncert u Tvornicu kulture, što ste spremili zagrebačkoj publici? 

Budući da dolazimo u sklopu regionalne turneje “10 godina teškog undergrounda” pokušali smo spakirati 10 godina karijere u jedan cjelovečernji koncert. Dakle presjek najvećih hitova grupe praćen vrhunskom svjetlosnom scenografijom koju izvodi stari prijatelj grupe VJ Izvanredni Bob. Čitav show smo premijerno izveli prošlog tjedna u rasprodanom beogradskom Domu omladine i zaista mogu reći da je bilo spektakularno. Publika je i dalje pod dojmovima, tako da požurite po vašu kartu za 19.11.

Do sada smo vaš slušali u Malom pogonu, sada vas očekujemo u velikoj dvorani, krije li se iza svega neka posebna povezanost sa zagrebačkom publikom?

Zagrebačka publika je s nama od početka rada. Puno puta smo svirali, gradili našu poziciju i konačno evo nas u velikoj dvorani Tvornice. I to je sve zasluga te publike. Zato donosimo kompletan show za najveću žurku na Balkanu tu večer.

Kada očekujemo novi album?

Čim objavimo preostala 3 singla s gostima, sve ćemo lijepo spakirati u 3. album, u izdanju Croatia Recordsa. I radujem se što će to biti uskoro, najkasnije na proljeće 2023.

Mnogi šuškaju da je rock mrtav i da su ga zamijenili neki novi žanrovi, ipak vi ste dokaz da alt rock scena i dalje živi, raste i razvija se. Mislite li i vi tako?

Meni su dosadne i naporne te klasifikacije. Radimo što nam se radi, na način koji mi volimo i ne opterećujemo se mnogo da ispoštujemo bilo što drugo osim sebe. Trudimo se da budemo iskreni i da su nam teme proživljene. Jednom kad se publika identificira s pjesmama, sve je ok. Idemo mi svirati i pjevati, a kritičari nek se bave klasifikacijama…

Iza vas je deset godina karijere od kojih vas je kao i sve, pandemija malo zakinula, kakvi su vam planovi za dalje?

Istom snagom dalje. Dakle, naša misija je biti tu i olakšavati život svima koji su kao i mi odlučili da žive i rade na Balkanu. Dijelimo iste muke i probleme i nije nam lako, ali zajedno smo jači i idemo dalje. Za početak vidimo se u Tvornici 19.11.

Ulaznice za koncert potražite po cijeni od 80 kn u pretprodaji te 100 kn na dan koncerta. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima i online na Entrio.hr.

Foto: Braca Nadeždić

Učitati još
Zatvori