Art n’ Soul savršen je event za povratak u Zagreb nakon ljeta
Art n’ Soul savršen je event za povratak u Zagreb nakon ljeta

Art n’ Soul savršen je event za
povratak u Zagreb nakon ljeta

Serija međunarodnih evenata stigla je i u Zagreb, i to baš u pravo vrijeme kao savršeni pozdrav ljetu i povratak gradu – Art n’ Soul je projekt koji nam dovodi najbolje mlade talente s Balkana i jedva ih čekamo vidjeti.

Sam događaj je koncipiran kao vrlo opušteno druženje uz akustične izvedbe dvije glazbenice i jedne slikarice koje su trenutno aktualne na sceni – zamislite MTV unplugged iz 90-ih, ali s pomakom: svaka umjetnica izvodi 3 pjesme, dok slikarica prenosi svoju interpretaciju pjesme svake glazbenice na platno. Na taj način sa svakog eventa iz serije dobijemo slike koje će postati dio skupne umjetničke izložbe koja će se sastojati od svih djela, a uključivat će 24 umjetnika i 12 slika nastalih unutar godinu dana.

Tako će u petak, 26.08.2022. u dvorištu Petog kupea akustične nastupe imati Amaya, koja je predstavljala Sloveniju na Euroviziji i stekla priznanja od brojnih međunarodnih zvijezda kao što su Jhene Aiko, Yebba i Quincy Jones te EEVA, sve popularnija pjevačica iz Beograda koja uspješno kombinira pop i Rn’B te je imala turneje po cijelom svijetu.

Matja Kovačević slikarica je iz Zagreba čiji je fokus na istraživanju i miješanju različitih komponenti kako bi stvorila savršenu sliku, a za dobru atmosferu prije i nakon performansa bit će zadužen DJ Aldo Morro kao i gosti iznenađenja.

Događaj je izvrsna prilika za promociju lokalnih talenata, ali i vrlo inovativan način da se umjetnici i publika međusobno upoznaju na osobnoj razini te se zbliže kroz proces.

Ako ste željni novih iskustava u gradu, akustičnih izvedbi i želite vidjeti kako izgleda proces nastajanja umjetničkog djela dok umjetnica upija atmosferu oko sebe; okupite prijatelje nakon dugog, toplog ljeta ili jednostavno dođite sami i upoznajte nove. Dobrodošli su i psi!

Prvi u nizu ovakvih događaja je besplatan za sve, a naći će se tamo i koji gutljaj i zalogaj.

Foto: Pexels, Art n’ Soul

Učitati još
Zatvori