Jedan od najvećih nastupa Amy Winehouse napokon na vinylu

Jedan od najvećih nastupa Amy
Winehouse napokon na vinylu

Amy Winehouse u glazbenu je legendu ušla sa svega dva studijska albuma. Unatoč tome, brojni zapisi s njenih koncerata svjedoče njenom glazbenom talentu, kao i njenoj sposobnosti da u pjesme koje je izvodila uživo uvijek unese posebnu dozu emocija. I to je ono u čemu leži njena snaga i prepoznatljivost, u sposobnosti interpretacije i prilagođavanju svakom trenutku. Upravo zato je još uvijek, više od deset godina nakon smrti, rado slušana diljem svijeta, ali i uvijek iznova otkrivana od strane novijih generacija.

Sada ćemo još jednom moći svjedočiti njenoj pjevačkoj i kreativnoj genijalnosti. Riječ je o vinylu koji će slušateljima donijeti zapis njenog live nastupa na prestižnom festivalu Glastonbury iz 2007. godine. Izlazak vinyla nazvanog jednostavno Live at Glastonbury 2007 obilježit će njen legendarni nastup na Pyramid Stageu, najvećoj pozornici ovog kultnog festivala. Bio je to njen drugi nastup na festivalu, a u tom je trenutku imala svega 23 godine.

Na novom izdanju će se tako naći izvedbe nekih on njenih najvećih hitova. Tu su Rehab, Valerie, You Know I’m No Good te Tears Dry On Their Own. U tijeku su prednarudžbe za ovaj dvostruki vinyl koji će izaći 3. lipnja pod Universal Musicom. Iz organizacije Glastonbury festivala poručili su kako je ime Amy Winehouse zauvijek vezano uz festival. Ona je na njemu nastupila, ali bila i redoviti posjetitelj prije nego što je postala slavna.

Amy Winehouse tragičan je kraj, nakon godina problema s ovisnošću, dočekala 2011. godine sa svega 27 godina. Tako se, nažalost, upisala u neslavni Klub 27, listu glazbenika koji su umrli upravo u toj dobi. Winehouse je iza sebe ostavila dva studijska albuma. Prvi, Frank, izašao je 2003. godine i privukao je pažnju glazbenih kritičara koji su mu redom davali pozitivne ocjene. Drugi album naziva Back To black iz 2006. godine bio je onaj koji joj je donio svjetsku slavu, ali i probleme koji su ju pratili do kraja života. Nakon njene smrti u javnost je puštena i kompilacija pjesama nazvana Lioness: Hidden Treasures. Ona je fanovima predstavila neke neobjavljene materijale i suradnje.

Foto: Profimedia.hr/Amazon

Tekst: Nataša Vuk

Učitati još
Zatvori