Glazba, film, izložbe i performansi – počinje Ljeto u MSU

Glazba, film, izložbe i performansi
– počinje Ljeto u MSU

LJETO u MSU 2020. donosi nam 4 nezaboravna koncerta na atraktivnim lokacijama – garaži MSU i na platou kod tobogana Muzeja suvremene umjetnosti. Gledat ćemo Tamaru Obrovac, Milu Kekina, Edu Maajku i LADO Electro.

LJETO u MSU 2020.

Iako smo se ovog proljeća vraški zabrinuli kako će nam izgledati ljeto, barem što se tiče događanja, izgleda da nećemo morati toliko brinuti. Cijela Hrvatska se budi a Zagreb ponovo poprima obrise kulturne meke. Bitno je drugačije što ni jedan event neće biti masovnih razmjera, ali to je navikavanje na novo normalno. LJETO U MSU već je šest godina prepoznato kao najkvalitetnije i najpopularnije multimedijsko ljetno događanje koje je do sada posjetilo preko 35 tisuća posjetitelja.

Načelo “4 u 1”

Jedinstveni multimedijalni program već sedmo ljeto za redom tradicionalno subotama donosi spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja po načelu „4 u 1“: glazba, film, izložbe i performansi. Dakle, za cijenu jedne karte čak četiri umjetnička događaja. Sezonu 27. 6. otvaraju LADO Electro – nevjerojatan, čaroban spoj modernog i tradicionalnog, elektro i etno poetike. Jedna od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni Tamara Obrovac nastupit će 4. 7. uz vrhunskog jazz pijanista Matiju Dedića i genijalnog bubnjara Krunu Levačića. Mile Kekin nastupa 11. 7. Sezonu zaokružuje 18. 7. koncert najboljeg repera i hip-hop tekstopisca regije – Ede Maajke.

Gesamtkunstwerk – za približavanje umjetnosti široj publici

Kroz spoj glazbe, filma, te vizualne i izvedbene umjetnosti program Ljeto u MSU nastoji se približiti pojmu Gesamtkunstwerka, potpunog umjetničkog doživljaja koji proizlazi iz suradnje različitih formi umjetnosti. On će omogućiti približavanje suvremene umjetnosti i kulture što široj publici. U sklopu Ljeta u MSU, ove godine moći ćete posjetiti i izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“. To je velika multimedijska izložba posvećena slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine.

Umjetničke akcije i performansi

Jedinstven multimedijski program uključivat će četvrtu godinu za redom umjetničke akcije i performanse šestero umjetnica i umjetnika koji će se održavati u različitim prostorima Muzeja prije samih koncerata. Umjetničke izvedbe razlikovat će se u mediju i izričaju, stvarajući nove dimenzije doživljajnog iskustva zainteresiranih posjetitelja. Autorice i autori koji će sudjelovati u programu ove godine su: Tin Dožić, Dejan Gotić, Ivan Mesek, Mersiha Mesihović, Petra Mrša i Sonja Pregrad.

Projekcije najboljih dokumentaraca

Već tradicionalno, nova sezona Ljeta u MSU uključivat će projekcije najboljih dokumentarnih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Na repertoaru su dokumentarni biografski film Tusta. Švedski dokumentarni film Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom. Biografski dokumentarni Diego Maradona, te makedonski dokumentarni Medena zemlja. Projekcije će se prikazivati subotama prije početka koncerta u dvorani Gorgona MSU-a u 19 sati. Podsjećamo da je broj mjesta u dvorani ograničen pa se dvorana popunjava prema dolasku posjetitelja. Ulaznice za manifestaciju LJETO u MSU 2020. možete kupiti putem sustava EVENTIM i na recepciji MSU-a od utorka do subote od 11 do 18 sati.

Foto: msu.hr

Učitati još
Zatvori