Intrigantna izložba francuskog umjetnika u Zagrebu

Intrigantna izložba francuskog
umjetnika u Zagrebu

MEDIKA KIKI COVER 2

Intrigantni francuski umjetnik izlaže u Zagrebu

Ovog četvrtka, 19. listopada u Galeriji Sivoj, u Zagrebu otvara se zanimljiva izložba francuskog umjetnika – Martesa Bathorija. Svestrani je on likovni umjetnik koji živi i stvara u Parizu od kasnih ’80- tih. Značajan je kao strip crtač, koji u svojim strip albumima prikazuje epske priče osvete svinja prema njihovim bivšim krvnicima. Životinje, u njegovim pričama, čekaju da preuzmu cjelokupni planet u utopijskom ili, ovisno o samom čitaču stripa, distopijskom kontinuumu poznatog romana Georgea Orwella – Životinjska farma.

Uz narative knjiga, Bathori postiže raznolikost stvarajući i u različitim medijima: slikarstvu, ilustraciji, fotografiji i 3D oblikovanju. Njegova djela govore o teškoćama odnosa između novih građana – svinja i ljudi, tokom mukotrpne tranzicije i sukoba civilizacija. Radove koji će biti izloženi u galeriji Siva, tematski odlikuje najtamniji aspekt nove dominacije posjednika lokalne zemlje: rekreacijski lov na ljude u dubokim šumama istočne Europe.

download

 

Strip albume u Francuskoj objavljuje izdavač Les Requins Marteaux. Njegova bibliografija do sada obuhvaća jedanaest knjiga, a kakvi vas radovi čekaju u zagrebačkoj galeriji, pogledajte u nastavku…

flyerZAGREB

Foto: Kristijan Smok (dvorište Medike), Martes Bathori

 

Učitati još
Zatvori