Plesali bi, gledali filmove ili uživali na livadi s dekicom? Evo koji se fora eventi održavaju ovaj vikend

Plesali bi, gledali filmove ili uživali na livadi s dekicom? Evo koji se fora eventi održavaju ovaj vikend

Iako smo se bojali kako se ovog ljeta nećemo moći zabavljati kako smo uobičavali do sada, ipak se neka događanja održavaju. Koncerti, festivali, druženja na otvorenom, evo koji se fora eventi održavaju ovoga vikenda.

Josipa Lisac u Šibeniku

Josipa Lisac u pratnji svog sjajnog banda dolazi večeras u Šibenik na predivnu Tvrđavu Sv. Mihovila nakon pune 3 godine nakon rasprodanog koncerta na istoj lokaciji. Na jednom od svojih rijetkih koncertnih pojavljivanja ove godine Josipa će izvesti niz klasika iz svojeg prebogatog kataloga, te predstaviti i neke recentnije skladbe. Koncert počinje u 20:30.

Rundek i Ekipa u Šibeniku

Ako ste već potegnuli do jednog od najljepših gradova na obali zaletite se i sutra na Tvrđavu Sv. Mihovila gdje će koncert održati Rundek i ekipa. U punom sastavu okružen sjajnim glazbenicima iz Ekipe, Darko Rundek predstavit će nove pjesme kao i podsjetiti na neke legendarne klasike iz svog prebogatog kataloga. Ovaj izuzetni glazbeni kolektiv nedavno je pustio dva sjajna singla – početkom travnja „Unutarnji glas“ te početkom svibnja „Tko su svi ti ljudi“. Obje će se naći na nadolazećem izdanju „Brisani prostor“ planiranom tijekom 2020. godine. Ovaj koncert također počinje u 20:30.

Brač film festival

Uz suglasnost Stožera civilne zaštite SDŽ 6. Brač Film Festival održava se po planu još danas i sutra na već poznatoj lokaciji – ljetno kino u romantičnom Supetru. Festival je jučer otvorila otočka premijera domaćeg filma Mater, redatelja Jure Pavlovića. U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija Alice i Gradonačelnik, Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina. Iz Srbije na Brač dolazi kinohit Ajvar, nastao pod redateljskom palicom Ane Marie Rossi. Film o ljubavi ili, bolje rečeno, o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav donosi vrhunske izvedbe Sergeja Trifunovića i Nataše Ninković u glavnim ulogama. Aduti kratkometražnog programa ove godine su filmovi Kućica red. Jakova Nole, Brokula red. Eliotta Fetweesa i Joseph navršava 42, red. Paula Mazierea. Kratki filmovi će se ove godine iznimno prikazivati po jedan prije svakog dugometražnog filma.

Mali piknik 2020

Jedno od šarmantnijih i omiljenijih ljetnih događanja u Zagrebu ovog će kolovoza ponovno pretvoriti Vranicanijevu poljanu u mjesto sretnih susreta, lokalnih poslastica, dekica s pogledom na grad, opuštenih razgovora uz svijeće, bosonogog ležanja na travi i divnih community trenutaka. Bilo da volite chillati sami, izaći na neobičan romantičan spoj ili pak podijeliti dekicu i koji zalogaj s prijateljima, članovima obitelji ili četveronožnim ljubimcima… nikako ne propustite Mali piknik. Prve ovogodišnje dekice s pogledom na grad čekaju vas na Vranicanijevoj poljani (park Bele IV.), danas od 17 do 23 sata, nakon čega se Mali piknik nastavlja održavati svakog petka do kraja mjeseca. Ulaz je slobodan, a sve što trebate ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje!

Le Grič 2020

Otkrijte Le Grič – malo i intimno događanje u gornjogradskom parku s romantičnim štihom. Ako su vam od barova draži parkovi i volite skrivene kutke s posebnim ugođajem, svratite u gornjogradski park Grič gdje vas svake subote u kolovozu, od 19 do 23 sata, uz svjetlost svijeća, okuse domaćih vina te zvukove violine i ukulela, očekuje Le Grič – malo i intimno događanje s romantičnim štihom. Le Grič je osmišljen kao posebno iskustvo izlaska u grad. Ambijent s vintage bistro kutcima i pogledom na zagrebačke krovove, ponuda s domaćim vinima i glazbeni program s violinskim koncertom zajedno stvaraju ovu posebnu romantičnu priču. Le Grič predstavlja male hrvatske vinare, a ove subote možete se upoznati s bojama i okusima Iskrenih vina Matković (i popiti koju čašu iskrenosti). Prošećite romantičnom stranom Zagreba i otkrijte se da izlazak u park može biti “fin”!

Foto: PR

Učitati još
Zatvori