Filmski stil: Keira Knightley

Filmski stil: Keira Knightley

filmskistil-keira16

‘Granica ljubavi’

Gledajući filmove ulazimo u paralelne svjetove, za vrijeme trajanja radnje živimo priče i likove, uspoređujemo sa sobom, osuđujemo ih, poistovjećujemo se… Moda je oduvijek važna komponenta filmova, kostimografija jedna od najintrigantnijih i najkreativnijih kategorija – sjetite se samo koliko ste puta bili inspirirani nečijim outfitom kojeg je lik tako dobro nosio da ste poželjeli odmah svoju garderobu prilagoditi tome.

Keira Knightley kroz godine je na sceni izgradila poseban stil, kako na crvenom tepihu, ali i stvarnom životu. Odabirom atmosferičnih filmova, životnih, emotivnih i bliskih svakom gledatelju, utjelovila je različite žene, ali gotovo uvijek se provlačila jedna komponenta nosivog bezvremenskog stila. Nježna, vitka i porculanske puti, savršeno joj pristaje atmosfera 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća i kombinacije koje je nosila u filmovima ‘Okajanje’ i ‘Granica ljubavi’.

filmskistil-keira7

Zelena haljina s tankim bretelicama i otvorenim leđima iz filma ‘Okajanje’ višestruko je proglašavana jednim od najefektivnijih odabira ikad. Utjelovljuje najdramatičniji trenutak filma, prikladno je u boji koja označava ljubomoru i razvoj radnje dok njen lik Cecilia Tallis nosi ovu haljinu jedan je od najvažnijih u filmu.

filmskistil-keira9

Nježne svilene košulje i pencil suknje pastelnih tonova označavaju ostatak stila s početka filma, ali drugi dio i melankolija Drugog svjetskog rata odvest će lik u suprotnom smjeru, grublje materijale i tamne boje. Stil savršeno prilagođen radnji definitivno mora zaokupiti vašu pažnju.

filmskistil-keira6

Film ‘Granica ljubavi’ smješten je u isto razdoblje, ali drugačije slojeve društva. Keira Knightley utjelovljuje pjevačicu Veru Phillips – crveni ruž, odmjerene kovrče i elegantne kostime s početka filma zamijenit će lepršave cvjetne haljinice, pletivo i gumene čizme s visokim dokoljenkama kad se nađe u ruralnoj Engleskoj.

filmskistil-keira12

U ovom joj je filmu fantastični stilski par Sienna Miller, na glumicama se izmjenjuju kombinacije kakve bi smo i danas nosili da se nađemo na istoj, uvijek kišnoj lokaciji. Naizgled nemarno, no zapravo vrlo pomno osmišljen stil, uvijek razbarušene kose i bez make up-a jako pridonosi atmosferi i emociji filma, a Sienna i Keira u svojim su su se ulogama odlično snašle.

filmskistil-keira15

filmskistil-keira14

No da moda s prve polovice stoljeća nije jedino što Keira savršeno nosi, dokazuju filmovi ‘Pjesma koja ljubav znači’, ‘Laggies’ i ‘Posljednja noć’. U njima se izmjenjuje casual stil sa sofisticiranom elegancijom, posebice u ljubavnoj drami ‘Posljednja noć’ – elegantne haljine i dugi kaputi izmjenjuju se s nježnim puloverima i ogrtačima u opuštenim kućnim scenama.

filmskistil-keira10

filmskistil-keira4

Odmičući se od sofisticirane elegancije, cool casual stil boyfriend traperica i vestica u filmu ‘Pjesma koja ljubav znači’ upotpunjuju ženstveni detalji poput raznih modela niskih sandala, kao i hlače visokog struka mrkva kroja i crop topove, a oni su u drugim pak scenama zamijenjeni ljetnim haljinicama. Pristupačan i vrlo nosivi Keirin stil u tom je filmu postao inspiracija mnogima, romantična glazbena komedija nešto što uživamo gledati i proučavati kako se izmjenjuje s glazbenim sekvencama i kulisom New Yorka.

filmskistil-keira1

filmskistil-keira8

Odmjerene kovrče iz filmova s tematikom Drugog svjetskog rata, ovdje su zamijenjene kratkom kosom uvijek podignutom u rep ili punđu sa šiškama koje nemarno padaju preko lica, a modni dodaci odlično usklađeni.

filmskistil-keira2

filmskistil-keira18

U skladu s temom filma ‘Laggies’, gdje se Keira nađe u krizi svog odraslog života, styling je tome idealno prilagođen. Boyfriend jeans, bijele T-shirtice, pidžame, Toms espadrile i kosa nemarno zavezana u punđu komponente su koje se provlače kroz većinu radnje filma. Osim što će se neki pronaći u Keirinom stanju uma i stil lako postaje vrlo inspirativan.

filmskistil-keira11

Foto: Movie Stills

Učitati još
Zatvori