Filmski maraton: David Beckham

Filmski maraton: David Beckham

Jedan od ikonskih britanskih sportaša, nogometaša te prava britanska vrijednost svakako je čovjek koji je ujedno i brend – David Beckham. Tijekom svoje bogate sportske karijere ostvario je mnoga postignuća, no to što je bio kapetan engleske nogometne momčadi od 2000. do 2009. te njegovi legendarni golovi tijekom FIFA Svjetskih kupova, a posebno njegova igra za klubove Manchester, England, Madrid, Spain, Milan i Los Angeles Galaxy čine ga jednom od neprikosnovenih nogometnih svjetskih zvijezdi i uzora.

No, David Beckham, uz svoju sportsku karijeru, posebno nakon 2012. kada je službeno završio s igrom i karijerom u klubu Los Angeles Galaxy, ima i jedan pomalo skriven, no prilično zanimljiv filmski angažman, da ne kažemo karijeru u nastajanju. Sjetite se, kao da je Hugh Grant znao kada je u filmu Zapravo ljubav rekao da je ‘David Beckham’s right foot’  jedna od stvari koju Veliku Britaniju čine velikom zemljom. Vjerovat ćemo da je taj trenutak u klasičnoj, jednoj od najboljih britanskih romantičnih komedija i drama s isto tako najbritanskijim glumcem Hughom Grantom bio potvrde njegove veličine i u popularnoj kulturi, a i mogućnost da se pojavi u filmu. Ovaj put donosimo nešto drugačiji prijedlog filmskog maratona, no ništa manje zanimljiv ili zabavan – počnite s nekoliko kratkih filmova, dugomatražnom akcijskom komedijom, zabavnim modnim reklamnim filmovima, a završit ćete u kinu, niti više, niti manje, nego na filmu Guya Ritchieja.

‘Only Fools and Horses: Beckham in Peckham’

I nije mu dugo trebalo! Samo dvije godine kako je ‘okačio kopačke o klin’ prema njegovoj ideji snima se kratki televizijski film kultnog serijala – ‘Only Fools and Horses: Beckham in Peckham’. U njemu se Del Boy i Rodney nalaze s Davidom Beckhamom kako bi prodali njegovu liniju donjeg rublja. Naravno da stvari krenu svojim humorističnim putem. Ovaj Sport Relief Special film je osvojio kritike i publiku.

‘The Man from U.N.C.L.E.’

Iako kratkog formata, bio je to film koji je otvorio neka nova umjetnička područja za Davida tako da se u komediji Guya Ritchieja ‘The Man from U.N.C.L.E.’ iz 2015. David Beckham pojavljuje u sporednoj ulozi projekcionista. Radnja filma zapravo prati CIA-inog agenta Napoleona Soloa i KGB-ovog operativca Illyu Kuryakina kako se u zajedničkoj misiji bore protiv tajanstvene zločinačke organizacije. Radnja je smještena u 1960.-e godine te jako evocira taj James Bond efekt.

@davidbeckham

@davidbeckham / ‘The Man from U.N.C.L.E.’

‘Outlaws’

Iste godine izlazi film ‘Outlaws’ s Davidom u jednoj od glavnijih uloga, zajedno s Harveyem Keitelom, Cathy Moriarty i Katherine Waterston. Također se radi o kratkom filmu režisera Geremyja Jaspera u crno-bijelom formatu, pretežno na španjolskom jeziku.

Modni filmovi

Fredrik Bond je režiser koji potpisuje seriju filmova napravljenih za modni brend H&M u kojemu David Beckham, uz genijalnog komičara Kevina Harta, više nije u ulozi modela ili modnog lica, on tijekom tih filmova postaje i glumac, i to glavne uloge. ako se želite nasmijati i pogledati stvarno dobre i zabavne marketinške uratke pogledajte ‘H&M’s I, Beckham’ i ‘H&M’s the Road Trip’.

‘Kralj Arthur: Legenda o maču’

Nakon modnih, artističkih i komičnih izleta na red je došao i pravi, dugometražni film koji potpisuje režiser Guy Ritchie. Radi se o filmu koji je tek došao u kina – ‘Kralj Arthur: Legenda o maču’. U njemu David Beckham ima sporednu ulogu Triggera. Na platnu se pojavljuje uz Charlieja Hunnama (koji glumi Arthura!), Judea Lawa, Erica Banu, Annabelle Wallis i Astrid Bergès-Frisbey. U iščekivanju dojmova po izlasku iz kina predlažemo ovaj maraton mini filmova, taman paše ove tople ljetne večeri.

MV5BMTc2MzgwNjk5M15BMl5BanBnXkFtZTgwNDE1ODQxMjI@._V1_SY1000_CR0,0,1498,1000_AL_

MV5BYmYxNzU1YzMtZWEzNy00MTg1LTkxY2UtMjcyNTMzZTJmMzU2XkEyXkFqcGdeQXVyNjUxMjc1OTM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,743_AL_

Foto: Instagram, Screenshot

Učitati još
Zatvori