Filmski maraton: Angelina Jolie

Filmski maraton: Angelina Jolie

rehost2016913ce5e7f0b-038b-461c-8f9b-20e29cf7bded

‘By The Sea’

Jedna od najeksponiranijih hollywoodskih glumica svakako je Angelina Jolie. No, uz medijsku pompu i veliki interes javnosti za njezin poslovni i privatni život, glumica je to sa osvojena tri Zlatna globusa i Oscara za najbolju sporednu ulogu. Mnogi ju pamte kao legendarnu avanturistkinju i istraživačicu Laru Croft, no ostvarila je uloge i u nekoliko odličnih drama, a za uloge u filmovima Prekinuta mladost, Gia i George Wallace bila je nagrađena spomenutim nagradama. S time da je osvojila Oscara i Zlatni globus za ulogu u filmu Prekinuta mladost.

Za večerašnji filmski maraton predlažemo filmove takve i slične tematike, avanturističke i akcijske ostavljamo za neku drugu priliku. Već spomenuti film Prekinuta mladost tj. ‘Girl, Interrupted’ donosi stvarnu priču prema jednoipolgodišnjem boravku spisateljice Susanne Kaysen u mentalnoj ustanovi tijekom 1960-ih. Potresna je to priča u kojoj Angelina Jolie glumi karizmatičnu sociopatsku cimericu Winoni Ryder. Ovo joj je vjerovatno, prema mnogim filmskim kritičarima, najbolja filmska uloga. U filmu uz Angelinu i Winonu Ryder glume još Whoopy Goldberd, Brittany Murphy, Elisabeth Moss, Jared Leto i Vanessa Redgrave.

'Girl, Interrupted'

‘Girl, Interrupted’

‘By the Sea’ posljednji je film planetarno popularnih supružnicka Angeline Jolie i Brada Pitta u kojem se pojavljuju u ulozi bračnoga para koji proživljava krize i turbulentno razdoblje. Smješten u Francuskoj sredinom 70-tih, ‘Uz more’ donosi priču o bivšoj plesačici Vanessi i njezinu suprugu Rolandu, američkom piscu. Njih su se dvoje otisnuli na zajedničko putovanje, no čini se kao da se udaljavaju jedno od drugoga. Ipak, kada stignu u miran gradić uz more, za njih će se sve promijeniti. Provodeći vrijeme sa stanovnicima toga živopisnog mjesta, kroz njihove će priče početi rješavati i probleme u svojemu životu. Ovo je prvo zajedničko filmsko pojavljivanje Angeline Jolie i Brada Pitta, nakon što su 2005. godine glumili u velikom hitu Gospodin i gospođa Smith. Angelina Jolie je režiserka i scenaristica filma, a film se snimao na atraktivnim lokacijama malteškog otoka Gozo.

5709_FPT_00310AR_CROP1

‘By The Sea’

by-the-sea-film-angelina-jolie-habituallychic-001

‘By The Sea’

‘Gia’ je film o Giji Carangi, top modelu s kraja 1970-ih- radnja prati njezin meteorski uspon, život u svijetu vrhunske mode pa sve do smrti. Angelina Jolie, utjelovivši ovu slavnu Talijanku, ostvarila je jednu od boljih uloga. 1998. godine osvojila je Zlatni globus za najbolju žensku glavnu ulogu za ulogu Gije.

MV5BMmJjMzc1NDItMzMxYi00ZTIzLWEzYjItZjFmZDUzNjAxMjViL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTE4MzAyNDk@._V1_SY1000_CR0,0,1516,1000_AL_

Gia

MV5BZDhmMGQyMTUtZWNhYi00NTM4LWFhMmYtMDM1YzY5NTMxZTU0L2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTE4MzAyNDk@._V1_SY1000_CR0,0,1512,1000_AL_

Gia

Film ‘Hackers’ iz 1995. godine donio joj je prvu glavnu ulogu, pohvale glumačkom umijeću i brak s Jonnyjem Lee Millerom s kojim se vjenčala u nekonvencionalnoj vjenčanici sastavljenoj od crnih kožnih hlača i bijele majice na kojoj je vlastitom krvlju bilo ispisano Millerovo ime. Ovaj film je prvenstveno zabavan i zato ga treba gledati, a i stvarno je osvježenje vidjeti mladu Angelinu u njezinoj prvoj ozbiljnoj glavnoj ulozi.

image-w1280

‘Hackers’

hackers

‘Hackers’

U tudjoj koži tj. ‘Taking Lives’ posljednji je naš prijedlog. Iako nije jedno od najboljih njezinih ostvarenja, gluma u ovom trileru uz bok s Ethanomn Hawkeom, Genom Rowlands, Olivierom Martinezom, tada jako mladim, no svejedno jako dobrim Paulom Danom i Kieferom Sutherlandom rezultirala je vrlo dobrim ostvarenjem koji se našao na popisu za subotnji filmski maraton.

'Taking lives'

‘Taking lives’

'Taking lives'

‘Taking lives’

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori