Koje ćemo filmove gledati u veljači?

Koje ćemo filmove gledati u veljači?

Lav

Lav

Dodjela Oscara je pred vratima i sve je više interesa u filmove koji tek dolaze i koji će vladati kinima. Veljača će biti u znaku velikih blockbustera i filmova koje već neko vrijeme čekamo da dođu na velika platna.

Početkom mjeseca, 2. veljače, u kina dolazi film Lav, tj. ‘Lion’. Režiser Garth Davis donosi dramu koja prati priču petogodišnjeg dječaka iz Indije koji se izgubi na ulicama Calcutte, tisućama kilometara od svoga doma. Preživi mnogo toga dok ga ne posvoji par iz Australije. Dvadeset i pet godina kasnije kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji koristeći Google Earth. U filmu su glavne uloge ostvarili Rooney Mara, Nicole Kidman i Dev Patel.

Niti tjedan dana nakon premijere Lava u kina dolazi jedan od najisčekivanijih filmova godine – Pedest nijansi mračniji. U ovom nastavku Christian Grey pokuša opet zavesti Anu Steele i vratiti je u svoj život, no ona će uvesti novo pravilo prije nego mu pruži drugu šansu. Kada napokon krenu graditi povjerenje i pronađu stabilnost, sjene iz prošlosti Christianovog života će ih početi opsjedati, pokušavajući im uništiti zajedničku budućnost.

Lijek za život, tj. ‘A Cure for Wellness’ triler je koji donosi priču o mladom ambicioznom direktoru koji je poslan u idilični ‘wellness centar’ u Švicarske Alpe. Ubrzo počinje sumnjati da ‘čudesan spa’ nije onakav kakav se čini. Kada počne otkrivati njegove mračne tajne, saznaje da mu je dijagnosticirana ‘bolest’ od koje boluju svi u spa centru te su tu iz razloga što traže lijek za nju. U glavnim ulogama ćemo gledati Miu Goth, Danea DeHaana i Jasona Isaacsa. Film u kina dolazi 16. veljače.

Lijek za život

Lijek za život

Za kraj mjeseca, točnije 28. veljače, ostaje pravi prekrasni plesni doživljaj u kinu. Naime, u kinima će se prikazivati prijenos uživo baleta Uspavana ljepotica. Balet koji već desetljećima izaziva oduševljenje na licima gledatelja, kombinacija je klasične koreografije s elementima šarma i virtuoznosti te oduševljavajuće glazbe i talentiranih plesača.

Dinamična i skladna koreografija, veličanstvena glazba i maestralna izvedba, čine Uspavanu ljepoticu vrhuncem među klasičnim baletnim izvedbama. Jedan od najizvođenijih baleta, koji je od samih početaka izvođenja postao stalan komad na repertoaru Royal Opera House iz Londona, vjerno dočarava život St Petersburga i rusko kraljevsko društvo s kraja 19-og stoljeća. Vrlo bajkovita scenografija kao i sasvim posebna glazba koju je napisao veliki Pjotr Iljič Čejkovski i više su nego dobar razlog za prepustiti se uživanju u ovom popularnom baletu.

Sve informacije o terminima projekcija te o ulaznicama možete saznati na blitz-cinestar.hr.

T.R.

Učitati još
Zatvori