Što gledati na produženom vikendu

Što gledati na produženom vikendu

La VIta e Bella

La Vita e Bella

Napokon dugi vikend. Tri dana odmora, druženja s obitelji i prijateljima i, naravno mnogo ukusne hrane. Jedino što nedostaje jest nešto što će vas zabaviti, zaintrigirati, a ne zahtijeva mnogo fizičke aktivnosti. Odlični filmovi i serije svakako su nam prvi izbor. No, na većini televizijskih kanala, povodom blagdana, prikazivat će se klasični filmovi religijske tematike. Ipak, ovaj Uskrs može biti savršeno vrijeme za bijeg od klasičnih religijskih filmova  kako biste mogli pogledati sve ono što inače ne stižete ili vam je promaklo u kinima.

Nakon putovanja svijetom uz ptice selice i ronjenja oceanima s kitovima i ražama mata, Jacques Perrin i Jacques Cluzaud vratili su se ovim dokumentarcem na poznatiji teren. Oni nas vode na putovanje kroz vrijeme da otkriju europske krajolike koje smo dijelili s divljim životinjama od posljednjeg ledenog doba. Naizgled beskonačno ledeno doba ustupilo je mjesto bujnim zelenim šumama koje je pak nedavno nastali Homo sapiens oblikovao u ugodnu prirodu koju sada poznajemo. ‘Godišnja doba’ (‘Seasons’ aka. ‘Les Saisons’) iznimna je priča koja tjera na razmišljanje i prepričava dugu i burnu zajedničku povijest koja neraskidivo veže čovječanstvo sa životinjskim carstvom. Premijera je 15. travnja u 20 sati na HBO-u.

James Cameron, ‘Oscarom’ nagrađeni režiser ‘Titanica’, osmislio je ideju za film prije 15 godina kad još nisu postojala sredstva za ostvarenje njegove vizije. Nakon četiri godine produkcije, ‘Avatar’, igrani film s novom generacijom specijalnih efekata, donosi nam iskustvo gledanja filmova nove vrste u kojoj se revolucionarna tehnologija izmišljena zbog ovog filma stapa s emocijama likova i tijekom priče a na programu će biti 15. travnja u 16 i 20 sati na HBO 2. ‘Avatar’ je priča o bivšemu marincu koji se nađe usred konflikta na nepoznatom, egzotičnom planetu. Kao avatar, ljudski um u izvanzemaljskom tijelu, rastrgan je između dva svijeta,u očajničkoj borbi za preživljavanjem i opstankom domorodaca. Svi obožavatelji doći će opet na svoje jer se snima nastavak.

Svačiji omiljeni medo pogana i brza jezika vraća se po drugu rundu smiješnih budalaština i urnebesnih pustolovina u komediji ‘Ted 2′ koju premijerno možete pogledati 16. travnja u 20 sati na HBO-u. Kada država Massachusetts proglasi Teda imovinom, on i njegov najbolji prijatelj John (Mark Wahlberg) moraju na sud da se izbore za Tedovu osobnost. Uz pomoć svoje pametne, prekrasne odvjetnice (i ljubiteljice marihuane) (Amanda Seyfried), ovi doživotni prijatelji bore se da legaliziraju Teda u ovom opako smiješnom nastavku koji će nasmijati obožavatelje sve do samog kraja.

Talijanska komedija drama ‘Život je lijep’ trostruka je dobitnica Oscara te 66 nagrada i 51 nominacije europskih i svjetskih prestižnih filmskih festivala a na programu Cinemax-a bit će 16. travnja u 18 sati.

Guido (Roberto Benigni) šarmantan je, nespretni židovski konobar kojemu živopisna mašta i razigran duh pomažu osvojiti prekrasnu učiteljicu. Par se vjenča i dobije sina, no uskoro njihov idilični svijet ugroze nacistički vojnici koji odvedu obitelj u koncentracijski logor. Guido sada mora opet upotrijebiti maštu – ovaj put kako bi pretvorio sinovo nesretno novo okruženje u čarobnu zemlju čuda. Redatelj, scenarist i glavna zvijezda Roberto Benigni stvorio je nezaboravnu, smiješnu i dirljivu priču o snazi ljudskog duha.

‘Jastog’ (The Lobster) je crnohumorna ljubavna priča u kojoj je pronalaženje ljubavi pitanje života i smrti. Ljubavna priča smještena u bliskoj budućnosti u kojoj se samci, prema pravilima Grada, uhićuju i prebacuju u Hotel. Ondje su dužni u roku od 45 dana pronaći odgovarajućeg partnera. Ako u tome ne uspiju, pretvaraju se u životinju po svom izboru te ih puštaju u Šumu. Jedan očajan muškarac pobjegne iz Hotela u Šumu u kojoj živi pobunjenička skupina zvana Usamljenici te se zaljubi, iako se to protivi njihovim pravilima. Irska komedija drama sa Colin Farrellom i Rachel Weisz u glavnim ulogama, nominirana je za Oscara te je dobitnica 22 nagrade i 64 nominacija prestižnih svjetskih festivala a emitirat će se 17. travnja u 16 i 40 sati na Cinemax-u 2.

Ako još niste, vrijeme je da upoznate jednog sasvim drugačijeg doktora. ‘Doktor Who’ je izvanzemaljac i samotnjak, poznat po  svojstvenom načinu logičkog zaključivanja. Doktor Who i njegova pomoćnica uvijek dijele posebnu vezu dok putuju vremenom i prostorom i susreću se s bićima i situacijama koje je teško i zamisliti. Serija je privukla jako velik broj poklonika tijekom tolikih godina prikazivanja i s pravom stekla status kultne znanstveno-fantastične serije. Doktor Who je serija u kojoj će guštati cijela obitelj, a možete ju pogledati u streaming videoteci Pickbox.

‘Bogovi su pali na tjeme’ – film star točno 37 godina, ali uvijek dobrodošao na obiteljskom repertoaru je Bogovi su pali na tjeme. Humorističan film o plemenu u Africi koje živi sretnim životom, sve dok jedan dan iz aviona ne padne boca Coca Cole. Dok se seljani bore tko će zadržati ovu neobičnu stvar, plemenski vođa odluči bocu vratiti bogovima kako bi obnovio mir. Garantiran smijeh i za velike i male uz ovu kultnu komediju iz osamdesetih. Pogledati ju možete u streaming videoteci Pickbox.

Jedan od najzanimljivijih crtanih filmova koje vaši najmlađi mogu gledati su tri nastavka ‘Priča o igračkama’. Kada u sobi dječaka Andyja ožive igračke koje posjeduje, sve se promijeni. Vođa Andyjevih igračaka je kauboj Woody, kojeg trenutačno zabrinjava preseljenje na koje se Andyjeva obitelj priprema. Baš zbog preseljenja Andyjevi roditelji odluče prirediti mu raniju proslavu skorašnjeg rođendana, na kojoj on dobije novu akcijsku figuricu, svemirskog rendžera imena Buzz Lightyear. Tu počinju problemi, a avanture igračaka uistinu zanimljive. Pogledati ju možete u streaming videoteci Pickbox.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori