Svi filmovi koje morate pogledati prije nego što nastavci stignu u kino

Svi filmovi koje morate pogledati prije
nego što nastavci stignu u kino

2016-bad-moms-sd-3840x2400

Ove jeseni i zime u kina dolazi mnogo filmova, no i filmskih nastavaka. Odličan su povod i prilika da se prisjetimo njihovih prethodnika i možda ponovili gledanje. Donosimo filmske prijedloge za obiteljsku filmsku večer – mnogo komedije, SF-a, akcije, avanture i mnogo glazbe!

Bad Moms

Film iz 2016. dobiva svoj nastavak ovih dana u kinima. Autori filmova Mamurluk donose urnebesnu komediju o natjecateljskom svijetu majki u kojem glavne uloge tumače Mila Kunis, Kristen Bell i Christina Applegate. Film prati Amy Mitchell (glumi ju Mila KUnis) koja stavlja svoju obitelj na prvo (no i drugo i treće!) mjesto. Ona ima naizgled savršen život – dobar brak, natprosječnu djecu, prekrasnu kuću, odličan izgled i zavidnu karijeru. No, svi ju zapravo uzimaju zdravo za gotov. Kada ju alfa majke u školi njezine djece iznerviraju, Amy konačno pukne. Dobra Amy postaje zločesta Amy jako brzo – i to ne sama. Odluči udružiti snage s još dvije preopterećene majke kako bi se oslobodile odgovornosti koje su im nametnute i upustile se u divlju, slobodnu avanturu potpuno netipičnu za majke, suprotstavljajući se tako predanim, savršenim mamama.

Star Wars: The Force Awakens, (Ratovi zvijezda: Sila se budi)

Ratovi zvijezda: Sila se budi, sedmi je nastavak franšize Ratova zvijezda i ujedno prvi snimljeni film iz nove trilogije. Nastavak sage Ratovi Zvijezda događa se 30 godina nakon radnje filma Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija (1983). Radnja filma započinje trideset godina nakon događaja prikazanih u filmu Povratak Jedija, odnosno nakon što su pobunjenici na čelu s Lukeom Skywalkerom (Hamill) uspjeli uništiti zli Galaktički Imperij.

Nakon toga je obnovljena Galaktička Republika, ali je Skywalker u međuvremenu netragom nestao nakon neuspjelih pokušaja da obnovi red vitezova Jedija. To je, pak, iskoristio Prvi red, organizacija koja nastoji obnoviti Imperij te je u tu svrhu izgradila impresivnu ratnu mašineriju, a kojoj se suprotstavlja organizacija Otpor na čelu s Leijom Organom (Fisher). Na pustinjskom planetu Jakku, Poe Cameron (Isaac), jedan od Otporovih pilota, saznaje za lokaciju gdje se Skywalker skrio, ali je tu informaciju, prije nego što ga zarobe jurišnici Prvog reda, prisiljen sakriti u droida BB-8. Droida nešto kasnije pronalazi Rey (Ridley), lokalnu djevojku koja za život zarađuje otkupljujući otpad. Kada je lociraju jurišnici Prvog red na čelu s Kyloom Renom (Driver), pomoć joj pruži FN-2187 alias “Finn” (Boyega), jurišnik koji je odlučio dezertirati, te njih dvoje zajedno s droidom za bijeg koriste oronuli i napušteni svemirski brod za koji se ispostavi da je “Millennium Falcon”, legendarni brod čiji je vlasnik sada ostarjeli, ali za pustolovine još uvijek raspoloženi krijumčar Han Solo (Ford).

MV5BMTg1ODA2NjczOV5BMl5BanBnXkFtZTgwODU5ODEzNzE@._V1_

MV5BMTU2MzQ0NDY0NF5BMl5BanBnXkFtZTgwODY5ODEzNzE@._V1_

MV5BNjMxNDUyNTA3Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwOTU0Nzg0NzE@._V1_

Jumanji

Fiulm iz 1995. godine ove jeseni dobiva svoj nastavak! Jedan od najbolji i najvoljenijih filmova za djecu svih vremena, avanturistički Jumanji režisera Joea Johnstona, snimljen prema knjizi Chrisa Van Allsburga, sjajan je spoj čudesnih specijalnih efekata, zavodljive priče o tajanstvenim i čudnovatim svjetovima te, naposljetku, i odličnih glumačkih rola.

Kada je mladi Alan Parish zajedno sa svojom prijateljicom Sarah odlučio zaigrati jednu stolnu igru, nije ni slutio da će ga bacanje kocke istog trena transportirati u čudnu džunglu Jumanji, gdje će ostati zarobljen punih 26 godina.Točnije, do trena kada će u potkrovlju njegove kuće dvoje siročadi, Judy (Kirsten Dunst) i Peter (Bradley Pierce), poželjeti zaigrati istu tu igru i tako osloboditi danas odraslog Alana (Robin Williams) iz unutarnjeg svijeta igre. No, kako bi svi zajedno pobijedili rastuću moć igre Jumanji, njih troje moraju pronaći i odraslu Saru (Bonnie Hunt) i stići do kraja igre, prije nego li ih ona sama dokrajči…

web.ae_.jumanji.Courtesy

Slavni Robin Williams ponovno uživa u bajkovitom izdanju, baš kao i u Spielbergovoj Kuki, no prave zvijezde filma mali su Bradley Pierce i Kirsten Dunst, koja će se nekoliko godina kasnije potvrditi kao jedna od vodećih holivudskih glumica svoje generacije.

fcdf51cef01768aa_MSDJUMA_EC005_H

Pitch Perfect 2 (Na putu do zvijezda 2)

Ove jeseni u kina dolazi treći nastavak ove zabavne glezbene komedije. Odlična je to prilika da se prisjetimo Na putu do zvijezda 1 i 2, velikih filmskih hitova, režiju drugog nastavka preuzela je Elizabeth Banks, koja je ujedno i dio glumačke postave i producent filma. Treći nastavak koji dolazi u kina potpisuje Trish Sie. U drugom nastavku koji predlažemo za gledanje, sveučilišna a capella skupina Barden Bellas ulazi u napeto i neizvjesno međunarodno natjecanje koje do sada nije osvojio niti jedan američki tim!

MV5BMjEzODQyMTg4NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjQ5MTE0NDE@._V1_SY1000_CR0,0,1244,1000_AL_

MV5BMjMzNDg0OTQwMF5BMl5BanBnXkFtZTgwNDQ5MTE0NDE@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

MV5BMTY1MjYyMDA2Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMjYyMDI2NTE@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

MV5BNDkyOTQ3NTA3M15BMl5BanBnXkFtZTgwMTUyMDI2NTE@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

Fantastic Beasts and Where to Find Them (Čudesne zvijeri i gdje ih naći)

U glavnoj ulozi gledamo Eddieja Redmaynea koji će glumiti čarobnjaka Newta Scadmandera. Radnja se događa 70 godina prije nego što je saga o Harry Potteru započela. Naziv novog serijala ujedno je naziv knjige koju je Harry čitao prije odlaska u Hogwarts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka. Nastava ove bajke dolazi 2018., no prisjetimo se i prvog dijela!

fantasticbeasts-velika

Mary Poppins

Po općem mišljenju ovo je najbolji igrani film iz Disneyeva produkcije. Osvojio je pet Oscara – za najbolju žensku ulogu (Julie Andrews), za najbolje specijalne efekte (uključujući i kombinaciju animiranih likova i glumaca), za najbolju montažu, za najbolju glazbu i za najbolju pjesmu (Chim Chim Cheree). Julie Andrews bila je to prva filmska uloga, a navodno ju je izabrao Disney između mnogih kandidatkinja, jer je znala izvrsno fućkati. Dok čekamo nastavak s Emily Blunt, prisjetimo se ovog filmskog klasika!

Mamma Mia!

Naslova Mamma Mia: Here We Go Again stići će na velika platna 2018. godine, a vraćaju se Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan i Colin Firth uz glazbenu pozadinu nekih ABBA hitova koje nismo čuli u prvom filmu. Predlažemo da film dočekate spremnipotkujući se sa savršenim znanjem songova iz prvog filma.

mamma-mia

mamma-mia-naslovna

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori