Danas je premijera nove HBO serije “Zavjera protiv Amerike” od autora serije “Žica”

Danas je premijera nove HBO serije “Zavjera protiv Amerike” od autora serije “Žica”

„Zavjera protiv Amerike“ nova je HBO serija poznatog autorskog dvojca koji čine David Simon i Ed Burns – autora serije Žica. Premijera je večeras u 20 sati.

Zavjera protiv Amerike

https://www.youtube.com/watch?v=BHuJnIYU6KY

Šestodijelna miniserija snimljena prema hvaljenom istoimenom romanu Philipa Rotha. Zamišlja alternativnu američku povijest tijekom 2. svjetskog rata ispričanu kroz pogled radničke židovske obitelji iz New Jerseyja dok podnose politički uspon Charlesa Lindbergha, avijacijskog junaka i ksenofobnog populista. On postaje predsjednik i okreće naciju prema fašizmu. Prva epizoda počinje priču uoči izbornoga kruga 1940.g., kad se trenutačni predsjednik Franklin Roosevelt, odjednom nađe suočen s političkim autsajderom. Lindbergh je slavu stekao svojim legendarnim letom preko Atlantika 13 godina prije i u očima mnogih Amerikanaca jedan je od najvećih nacionalnih heroja.

Sjajna glumačka postava

Zoe Kazan glumi Elizabeth „Bess“ Levin, pronicljivu majku i domaćicu koja strepi od budućnosti dok pokušava zaštititi obitelj. Morgan Spector je u ulozi Hermana Levina, njenog ponosnog i tvrdoglavog muža koji pokušava očuvati svoj status američkog državljanina dok njegova zemlja tone u fašizam. Winona Ryder je Evelyn Finkel, Elizabethina neudana starija sestra koja je godinama brinula o njihovoj bolesnoj majci i sada traži svoje mjesto. John Turturro glumi politički konzervativnog rabina koji postaje ključna figura u Lindberghovoj administraciji. Anthony Boyle je Alvin Levin, nećak koji je ostao siroče i dozvolio da ga osjećaj za nepravdu i političke razlike s ujakom Hermanom odvedu s ulica Newarka na ratišta u Europi i nazad.

Foto: PR HBO

Učitati još
Zatvori