Zavirite u potpuno preuređeno  CineStar kino – s ležajevima za dvoje i Kids dvoranom

Zavirite u potpuno preuređeno CineStar kino – s ležajevima za dvoje i Kids dvoranom

Nakon što je Split prije dvije i pol godine dobio najveće i najmodernije kino u Dalmaciji – CineStar 4DX™ Mall of Split za koje je CineStar 2018. godine dobilo prestižnu nagradu „Najbolje novoizgrađeno kino u Europi“ (ICTA 2018.), CineStar je odlučio potpuno renovirati svoju drugu lokaciju u centru Splita- CineStar kino u Joker centru kako bi svojim posjetiteljima na obje lokacije izjednačio vrhunsko kino iskustvo.

Nakon opsežne šestomjesečne renovacije, prvi dojam ulaska u kino je u potpunosti izmijenjen jer je blagajna za prodaju pića, hrane i ulaznica značajno pomaknuta u prostor centra te je time koncesija postala modernija i vidljivija, a ponuda proizvoda puno veća. Iza kontrole ulaznica, slijedi prostran i visok lobby iz kojeg je izmještena stara blagajna. U ovom prostoru posjetitelji se druže i čekaju ulaz u dvoranu, a crno bijeli kolorit zidova je udahnuo novu i dinamičnu atmosferu.

Novouređeni CineStar u Jokeru obiluje raznolikošću materijala, boja i stilova koji zbog toga ne djeluje psihodelično, već eklektički razigrano. Uređenje potpisuju poznati dizajneri interijera – Dean Franić i Saša Šekoranja. Spomenuti dvojac pazio je da se detaljima u prostoru spoje razne umjetnosti, od one filmske i književne do arhitektonske i grafičke te da ih sve uklope u cjeloviti koncept dizajna interijera.

„Željeli smo napraviti odmak u dizajnu ovog lijepog gradskog kina prema eklektičnom smjeru, sve dvorane su različite, slijede svoju priču vezano za film i lokalitet.“ – izjavio je Dean Franić iz Studio Franić Šekoranja.

Prvi splitski multipleks ima 5 dvorana. U svim dvoranama postavljen je novi tepih,  nove zidne tapete i dizajnerska rasvjeta čime je ostvaren zanimljiv spoj interijera s materijalima, tkaninama, koloritom i uzorcima. Jedna od dvorana doživjela je potpunu transformaciju te je u nju ugrađen potpuno novi ekskluzivan koncept za djecu. Riječ je o specijaliziranoj dječjoj kino dvorani s igraonicom i toboganom tzv KIDS dvorani, prvoj takvoj u Hrvatskoj, što će zasigurno oduševiti brojne roditelje i djecu u Splitu i okolici. Ovim novim projektom, CineStar kina će koncept ‘Family friendly cinema’, koji njeguju od početka, podignuti na još viši nivo, a najmlađim posjetiteljima će spojiti dvije stvari koje najviše vole – igranje i film.

Filmska avantura u KIDS CINESTAR dvorani počinje igrom u trajanju od 20 minuta prije početka filma. Dvorana ima 62 udobna sjedala s držačima za piće i u potpunosti je child friendly, s modificiranim nivoom zvuka, jačinom svjetla i kraćim reklamama. Uz stijenku  zida dvorane nalazi se velika konstrukcija koja se sastoji od niza sadržaja za igranje ukomponiranih u jedinstvenu zonu za igranje. Platno u sredini  dvorana je inovacija nikada viđena do sada te spuštanjem platna dvorana postaje klasična dvorana iza čijeg platna ostaju skriveni dječji sadržaji.  Na ovaj način dvorana u večernjim terminima postaje primjerena za odrasle posjetitelje.

Uz Kids dvoranu preuređena je postojeća rođendaonica koja  se proširila i pregradila tako da je sada stvorena posebna zona s dječjom ponudom. I u ostale četiri dvorane ‘udahnut’ je novi život, a specifične su po VIP ZONAMA po čemu je ovo kino također postalo jedinstveno u Hrvatskoj. 

Ugradnjom novih i širih sjedala i VIP zone smanjio se planski kapacitet dvorana kako bi iste dobile na komforu i udobnosti, ali I fizičke distance za posjetitelje. U dvoranama se nalazi i specijalno dizajnirana VIP sjedala izrađena u koži. Ta sjedala pružaju dodatnu udobnost, više prostora, pomična su te obično pozicionirana u najbolje područje gledanja svake dvorane. Osim mjesta za odlaganje pića imaju i mali stolić te Wireless charger za mobitel. Tehnološki CineStar Split je također dobio unapređenje, u Extreme dvoranu je ugrađen najmoderniji RGB 4K projektor uz najnoviji procesor zvuka CP950 čime će savršenost eXtreme projekcija biti apsolutna.

CineStar sjedala su uvijek bila pojam udobnosti, a pored VIP i LOVE BOX sjedala, VIP zone u dvoranama dobile su ekskluzivno novu vrsta ležajeva koja su prvi put predstavljena baš u CineStaru u Jokeru – ROYAL BEDS tj. ležaj za dvoje. Ukupno 60 ležajeva raspoređeno je u četiri dvorane, te će zasigurno ovo biti posebno iskustvo gledanja filmova na velikom platnu uz osjećaj kao da ste u svom dnevnom boravku.

Nakon što su CineStar kina bila zatvorena više od pet mjeseci zbog epidemije korona virusa, publika je željna odlaska u kina, a CineStar kina zbližavaju ljude, okupljaju obitelji i stvaraju emocije. Preuređeno CineStar kino u splitskom Joker-u omogućit će novi i ugodniji kino doživljaj, a otvoreno je od 20 kolovoza.

Više info o programu i kupnji ulaznica na www.cinestarcinemas.hr

Foto: Ivan Ivanišević

Učitati još
Zatvori