Zašto jedva čekamo pogledati film The Upside?

Zašto jedva čekamo pogledati
film The Upside?

The Upside – remake filma Les Intouchables

Film The Upside, kod nas preveden kao Nespojivi, počeo se prikazivati u američkim kinima 11. siječnja i pomeo kino blagajne – čak je u prednosti ispred Aquamana! Procjenjuje se da je u prvom vikendu prikazivanja zaradio nešto manje od 20 milijuna američkih dolara. Radi se o remakeu francuskog filma Les Intouchables iz 2011. godina u kojemu smo gledali odlične Françoisa Cluzeta i Omara Syja u ulogama milijardera kvadriplegičara i njegovog njegovatelja sa suprotnom socijalnom pozadinom života.

U američkoj verziji likove su utjelovili Bryan Cranston i Kevin Hart, a uz njih ćemo gledati još Nicole Kidman i Juliannu Margulies. Remake, kao i francuska, originalna verzija, temelje se na istinitoj priči o prijateljstvu između dva muškarca, svaki sa svojim (njima nepremostivim) problemima i kako se nose s njima te kako njihov odnos kako priča odmiče postaje dublji i iznimno značajan jedan drugome. Nakon prvog vikenda prikazivanja, kritika je podijeljena, mnogi ga ocjenjuju kopljima slabijim od francuskog, no to nije spriječilo publiku da pohrli u kino.

Film donosi mnogo stereotipa – bivši zatvorenik crnac, nesretni milijarder bijelac, kritika mu zamjera i sentimentalne dijelove, no s druge strane film (i prema publici i kritici) donosi pregršt smiješnih, duhovitih trenutaka, a postava glumaca koju čine odličan komičar Kevin Hart, Bryan Cranston za kojeg zapravo niti ne znam je li je ikada imao lošu ulogu u cijeloj svojoj karijeri te je i sporedna postava prilično jaka – Nicole Kidman, Julianna Margulies, Aja Naomi King, Genevieve Angelson, Golshifteh Farahani i Tate Donovan. Režiju potpisuje Neil Burger, jedan od režisera TV serije Billions.

Film dolazi u CineStar kina 17. siječnja i mislimo da ga (usprkos oprečnim člancima i kritikama) treba pogledati.

Učitati još
Zatvori