Vodimo vas na čak tri filma koja možete pogledati na ZagrebDoxu

Vodimo vas na čak tri filma koja
možete pogledati na ZagrebDoxu

Moderan muškarac

Moderan muškarac

ZagrebDox

Ovogodišnji festival ZagrebDox donosi genijalan izbor filmova, a vodimo vas na čak tri projekcije!

Pokreni se! Otpleši svoj život

Jedinstven, poetičan i prekrasan film o plesu diljem svijeta. Pokreni se! Otpleši svoj život jedinstven je, poetičan i prekrasan film o plesu diljem svijeta. Ples, taj univerzalni medij, ujedno je glavni jezik u filmu koji se snimao na čak osamnaest lokacija. Film pokazuje ljudsku potrebu za plesom u susretu s više od dvadeset amaterskih i profesionalnih plesača od najranije dobi do poznih godina. Film ćete imati prilike pogledati u 17 sati, u utorak 27. veljače.

Ljudska rijeka

Ovaj vizualno impresivan dokumentarni film, koji podsjeća na rad Edwarda Burtynskog, djelo je aktivista i umjetnika Ai Weiweija. Film je sniman u četrdeset izbjegličkih kampova u dvadeset i tri zemlje i iznimno pametno i suosjećajno tematizira goleme razmjere svjetske izbjegličke krize. Ai je nadgledao rad dvadeset i pet filmskih ekipa u Afganistanu, Meksiku, Bangladešu, Francuskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Libanonu i drugim zemljama kako bi prikazao uvjete u kojima se danas nalazi više od šezdeset i pet milijuna ljudi koji su morali napustiti svoj dom i sada tragaju za novim. U ovom iznimno dojmljivom filmu isprepliću se snimke iz kampova s osobnim svjedočanstvima onih koje su rat, glad ili klimatske promjene natjerale iz vlastitih domovina.

Film će se prvi put (od tri projekcije) na ZagrebDoxu prikazati u srijedu 28. veljače u 21 sat.

Moderan muškarac

Charlie Siem voli luksuzne automobile, raskošne hotele i odjeću krojenu po mjeri. Fanatičan u brizi za svoje tijelo, zadovoljan je jedino savršenstvom. U kameru bez ironije izjavljuje da želi biti nadčovjek. Taj bogati nasljednik, međunarodno priznati klasični violinist i novopečeni model za Hugo Boss pravi je američki psiho opsjednut uspjehom i priznanjem. No iza besprijekorne vanjštine, zavodljivog osmjeha i savršeno isklesanog tijela krije se duboko usamljeni čovjek prepun nesigurnosti. Kamera Eve Mulvad promatra ga balansirajući između distance i suosjećanja. Dobro došli u svijet suvremenog čovjeka, tog problematičnog ploda vremena u kojem ništa nije važnije od megauspjeha.


Troje sretnika može osvojiti po dvije ulaznice, svaki za jedan od navedenih filmova ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila Pokreni se! Otpleši svoj život, Ljudska rijeka ili Moderan muškarac (ovisi koji film želite gledati) do 25. veljače u 16 sati kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Luciji Šubić, Slavenu Raškoviću i Mariji Pavušek!

Učitati još
Zatvori