Nova predstava na kazališnoj sceni koju morate pogledati

Nova predstava na kazališnoj sceni
koju morate pogledati

Zagrebački plesni ansambl silovitom izvedbom ‘Gore’ predstavlja nove članice

Zagrebački plesni ansambl ekspresivnom izvedbom Gore, nagrađivanog mađarskog koreografa i plesača Ferenca Fehéra, u Zagrebačkom kazalištu mladih 28. i 29. listopada predstavit će nove članice ansambla: Margaretu Firinger, Gendis Putri Kartini, Ivonu Grubišić i Jovanu Zelenović.

Dinamična izvedba, u kojoj sudjeluju i članice ansambla Sintija Kučić i Andreja Jandrić, prikazuje životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Amazonski freestyle pokreti opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost.

Ferenc Fehér je samouki plesni umjetnik i koreograf iz Mađarske. Jedinstveni i izražajni stil, kombinacija uličnog plesa, elemenata borilačkih vještina i životinjskih pokreta, a čije je specifičnosti ovog puta prenio i na Zagrebački plesni ansambl, osigurala su mu izvođenje predstava diljem svijeta. Radionice je držao u Nizozemskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Italiji, Bugarskoj, Latviji, Rusiji, Egiptu, Kini, Iranu, Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Americi, Kanadi i u Hrvatskoj.

Suradnja Zagrebačkog plesnog ansambla, koji će sljedeće godine proslaviti pedesetu obljetnicu djelovanja, s jedinim mađarskim plesnim umjetnikom koji 90 % djela stvara na međunarodnim pozornicama trajala jedva mjeseca, a rezultat je vrijedan gledanja.

Premijera će se održati na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih 28. listopada u 20 sati. Druga izvedba Gore rezervirana je za 29. listopada. Cijena ulaznice je 50 kuna. Kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, glazbu Nenad Kovačić, dok je autorica ilustracije Ana Rako.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za predstavu GORE u 20h u ZKM-u 29. listopada pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila GORE do 26. listopada u 16 sati kada ćemo objaviti sretnika ili sretnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Dijani Grdić!

Foto: Jelena Janković

Učitati još
Zatvori