Zagreb TourFilm Festival vraća se na veliko platno
Zagreb TourFilm Festival vraća se na veliko platno

Zagreb TourFilm Festival vraća
se na veliko platno

Nakon dvije godine virtualnog održavanja zbog koronavirusa, 11. ZAGREB TOURFILM FESTIVAL koji promovira audiovizualnu produkciju i turizam ponovo se vraća na veliko platno, a održat će se od 12. do 15. listopada 2022. godine, u organizaciji Balduči filma i Turističke zajednice grada Zagreba te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice.

 

Zagreb TourFilm Festival
Zagreb TourFilm Festival

Izbor najboljih radova

Zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma u četvrtak, 13. listopada, moći će besplatno pogledati izbor najboljih radova u Kaptol Boutique Cinema.

Najbolje filmove izabrat će stručni žiri koji čine relevantni domaći i svjetski stručnjaci, među ostalim, predsjednik žirija Bobby Boško Grubić, dobitnik Emmy nagrada te višestruki dobitnik ostalih brojnih recentnih nagrada za produkciju, marketing i film, Tsuyoshi Kigawa. Tu je i Ala Hamdan, filmska redateljica i vizualna pripovjedačica te autorica knjige (Muslimani svijeta) koja je bila Amazonov bestseler u svojoj kategoriji 2018. godine. Članica žirija je i Gabriela Tigu, turistička novinarka i dekanica Fakulteta za poslovanje i turizam, Sveučilišta za ekonomske studije u Bukureštu.

Svečana dodjela nagrada, Esplanade Zagreb Hotel

Zagreb TourFilm Festival Festival je punopravni član CIFFTe – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala. Osnovni cilj festivala jest nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promovira turizam u aspektima turističke destinacije (grad, regija, zemlja), avanturističkog turizama, nautičkog turizama, sportskog turizama (skijanje, planinarenje, biciklizam…), a posebno se ocjenjuju i turističke reportaže, dokumentarni filmovi te vlogovi koji se bore za nagrade u navedenim kategorijama i Grand Prix za najbolji film Festivala.

Spomenka Saraga
Spomenka Saraga

Riječima direktorice festivala…

„Uz filmski, pripremljen je i popratni program za goste festivala, kao primjerice degustacijska radionica s partnerima iz Portugala uz podršku Turističke zajednice Istarske županije i Vinistre – klastera za promociju vina Istre na temu Maslinska i vinska baština u službi promocije i održivog razvoja s ciljem podizanja svijesti o vrijednosti ove baštine koja naglašava narativnu, osjetilnu i multimedijsku dimenziju. Na temelju istih odabranih uzoraka, portugalski i hrvatski predstavnici, odabrane proizvode predstavit će, osim na Zagreb TourFilm Festivalu, i na Art&Tur međunarodnom festivalu turističkog filma u Ourému“, istaknula je Spomenka Saraga, direktorica Zagreb TourFilm Festivala.

Svečana dodjela nagrada
Svečana dodjela nagrada

Među 106 filmova i radova u konkurenciji, od kojih će dio biti prikazan i na festivalu, nalaze se sudionici iz više od 30 svjetski poznatih turističkih zemalja kao što su Španjolska, Portugal, Japan, Fidži, Grčka, Australija, Madagaskar, Uganda, Katar, Finska i drugi, a iznimna nam je čast što je i Hrvatska dio ovog impresivnog popisa.

Zagreb tourfilm festival
Spomenka Saraga, direktorica festivala i Maja Ciglenečki, voditeljica festivala

Program festivala bit će uskoro dostupan na službenoj internetskoj stranici i na društvenim stranicama festivala na Facebooku i Instagramu.

Foto: Zagreb TourFilm Festival, PR

Učitati još
Zatvori