Barem na kratko zaboravite na probleme – u metropolu stiže Zagreb Clown Festival

Barem na kratko zaboravite na probleme – u metropolu stiže Zagreb Clown Festival

Međunarodni festival klaunskog kazališta, u organizaciji Triko Cirkus Teatra, već treću godinu stavlja Zagreb na mapu svjetske klaunske scene. Uz brojne internacionalne goste i izvođače iz Belgije, Njemačke, Brazila, Kanade i Hrvatske, klaunsko kazalište ovdje je da vas izliječi od pesimizma. U periodu od 12. do 15. svibnja u Kulturni centar Travno stižu glumci, režiseri i umjetnici iz cijelog svijeta kako bi publici na sasvim klaunski način predstavili promišljanja o identitetu, o egu i alter egu, što je i krovna tema ovog trećeg izdanja Zagreb Clown Festivala.

Zagreb Clown Festival nudi bogati program predstava, radionica i filma

Zagreb Clown Festival jedini je festival u regiji koji u središte dovodi glumačku tehniku kazališnog klauna te svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u ovu vrstu umjetnosti. Organizatorice ističu kako je u ovom nevremenu pandemije, elementarnih katastrofa, rata i drugih stresova posebno važno ne zaboraviti i vedru stranu života. Upravo Zagreb Clown Festival donosi ljekovit recept, u narodu poznat i kao smijeh, te nas uči kako sa sebe otresti neuspjehe i kako se gipko dići nakon životnih padova.

Glavni program Zagreb Clown Festivala uključuje kazališne predstave koje će vas u prvom redu rasteretiti od briga i opustiti vam mišiće. U četiri dana održat će se pet predstava naših i stranih umjetnika: „Zaboravi na Dulcinelu„(HR), „The Heist“ (BE), „She was a boy“ (DE) , „Bee my baby“ (BR i FR) i „Mullet’s Masterclass“ (CA).

Uz predstave se za vrijeme trajanja festivala održava popratni program koji uključuje majstorsku glumačku radionicu iz klaunerije poznate britanske komičarke Nola Rae, panel diskusiju „O kakvoći zraka između klauna i publike“ te projekciju filma „Emmet“ u produkciji Cirk Pozora. Ovaj popratni program Festivala održava se u Triko Cirkus Studiu, Vlaška 92, u kojem se uz gore spomenuto, nalazi i već legendarno mjesto za druženje – Clown caffe!

Glavni program (KUC Travno)

12.5. u 20 sati – predstava „Zaboravi na Dulcineu“

13.5. u 20 sati – Mullet’s Masterclas

14.5. u 20 sati – predstava „The Heist“

15.5. u 20 sati – predstava „She was a boy“

15.5. u 20:30 sati – predstava „Bee my baby“

Popratni program (Vlaška 92)

12.5 do 14.5. – KLAUNOV NEVERBALNI GOVOR, Majstorska radionica iz klaunerije by Nola Rae

Proekcija film „Emmet“ 22:30 sati

15.5 u 17:30 sati – panel diskusija „O kakvoći zraka između klauna i publike“

Foto: PR

Učitati još
Zatvori