Danas izlazi posljednjih pet epizoda serije ‘La Casa de Papel’

Danas izlazi posljednjih pet epizoda serije
‘La Casa de Papel’

Nakon pet godina i isto toliko sezona, najnapetija saga na Netflixu dolazi svom kraju. La Casa de Papel odnosno Money Heist nametnula se kao ključna serija španjolske produkcije i jedna od najuspješnijih serija ikad na stranom jeziku i Europe koje su se prikazivale na streaming servisu.

Nakon što smo u listopadu odgledali prvih pet epizoda pete sezone, danas izlazi posljednjih pet epizoda serije s kojima će priča o Profesoru i njegovoj bandi pljačkaša i završiti. Događaji s kojima smo otpratili Denvera, Lisabon, Rija, Helsinkija, Monicu, Bogotu, Juliju, Palerma i druge doveli su nas do ruba neizvjesnosti, a twist koji se dogodio apsolutno nitko od obožavatelja nije očekivao. Štoviše, sve teorije o kraju serije išle su u drugom smjeru.

Od danas gledamo epizode:

  • Escape Valves
  • Wishful Thinking
  • The Theory of Elegance
  • What Is Talked About in Bed / Pillow Talk
  • A Family Tradition

Alex Pina, tvorac serije, objasnio je kako se “odmiču od igre šaha – čiste intelektualne strategije – prema ratnoj strategiji: ratu i kaosu. Uvijek se trudimo da su protivnici karizmatični i inteligentni. U ovom slučaju, u čistom ratnom žanru, tražimo i likove čija se inteligencija može mjeriti s onom Profesora.” Od ovog dijela serije možemo očekivati zaista štošta i potpuno je nemoguće odrediti u kojem će se smjeru razvijati radnja. Najveće pitanje, koje se u prvoj polovici nije uopće razjasnilo, jest što će se događati s Berlinovim sinom Rafaelom koji se iz ambicioznog studenta polako s ocem bacio u pljačkaške vode. U zraku visi i koji je sljedeći potez Alicije Sierre, potencijalno najomraženijeg lika svih pet sezona, koja sad u rukama drži Profesorovu sudbinu.

Više detalja i prve dojmove donosimo vam čim i sami pogledamo kraj jedne od najvećih španjolskih serija današnjice!

Foto. Netflix

Učitati još
Zatvori