Filmovi kao stvoreni za žensko druženje uz koje ćete se garantirano dobro zabaviti

Filmovi kao stvoreni za žensko druženje uz koje ćete se garantirano dobro zabaviti

Kraj radnog tjedna uvijek volimo obilježiti after work pićem, druženjem uz dobru hranu ili pak filmom koji će nas uljuljati u vikend raspoloženje. Nedavno smo vam pisali o izvrsnim europskim romantičnim filmovima uz koje su stasale danas prepoznatljive glumačke zvijezde, a danas vam donosimo mali filmski popis kao stvoren za žensko druženje.

Filmovi za žensko druženje uz koje ćete se nasmijati, raznježiti i uživati

Filmovi za žensko druženje nerijetko automatski asociraju na žanr chic lit filmova koji su početkom 2000-ih zavladali američkog produkcijom. Najčešće donose relativno slabe izvedbe i pregršt onoga što danas prepoznajemo kao klišeje, ali tijekom godina su postali fenomeni i gotovo klasici popularne kulture. Ženska druženja danas zaslužuju malo drugačije filmove i filmske heroine koji izvrću stereotipe i donose priče izvedene na moderniji način, dok još uvijek zadržavaju pitki šarm i estetiku kojoj je teško odoljeti. U nastavku vam donosimo raznolike naslove – naići ćete na komedije, dramu s elementima humora, malo drugačije ljubiće, adaptaciju filmskog klasika ili pak jednostavno vrlo zabavan film s hvaljenim glumcima koji je svojevremeno zaslužio niz pohvala za ono što je učinio u svom žanru.

Lady Bird

Nominiran u čak pet kategorijama na Oscarima 2018. godine, Lady Bird je savršen primjer kako snimiti coming of age dramediju koja može istovremeno nasmijati, dirnuti i suptilno u prvi plan gurnuti feministički vid odrastanja. Gretu Gerwig danas znamo kao jednu od najprominentnijih redateljica, a Lady Bird je upravo bio njezin dugometražni debitantski film. Glavne uloge igraju Saoirse Ronan i Laurie Metcalf u ulogama kćeri Christine (Lady Bird) i majke Marion. Sve se događa u ranim 2000-ima, razdoblju koje će kod mnogih probuditi osjećaj nostalgije. Christine se nalazi u neobičnom periodu života kad polako ulazi i svijet odraslih, još uvijek s velikim snovima, a samoj je sebi dala ime Lady Bird. U filmu pratimo fantastično prikazan odnos majke i kćeri te Lady Birdinog odnosa s mozaikom likova koje upoznajemo, a glume ih Timothee Chalamet, Beanie Feldstein, Tracy Letts, Lucas Hedges i drugi.

Booksmart

Beanie Feldstein glumi u još jednom filmu na ovom popisu, ali ovoga puta naslovnu ulogu. U režiji Olivije Wild kojoj je ovo bio režiserski prvijenac – i to kakav, simpatičan adolescentski film vrti se oko dvije najbolje prijateljice Amy (Kaitlyn Dever) i Molly (Feldstein). Tijekom školovanja u srednjoj školi nitko ih nije previše doživljavao, štoviše, zbog sklonosti čitanju i postizanju školskih uspjeha ostali srednjoškolci smatrali su ih dosadnjikavima pa i pretencioznima. Međutim, Molly i Amy na zadnjoj su godini i dosta im je takve monotonije. Odluče da će u jednoj noći nadoknaditi sve što su u posljednje četiri godine propustile, a to ispadne baš kao što zvuči – vrlo kaotično i urnebesno zabavno.

Someone Great

Ovo je jedan od onih filmskih naslova zbog koje bismo istovremeno mogli ‘plakati od smijeha’, ali i dirljivih prizora. Kao što u mnogim romantičnim komedijama biva, novinarka (koju glumi odlična Gina Rodriguez) nalazi se pred ogromnom dilemom – ako prihvati poslovnu ponudu i preseli u San Francisco to će značiti kraj njezine devet godina dugačke veze s Nateom (LaKeith Stanfield). Odluka je pala na selidbu, a Jenny ima samo jednu želju: provesti posljednju noć u New Yorku na nezaboravan način u društvu svojih šašavih najboljih prijateljica. Ova prava mala oda onim nesigurnim godinama i velikim odlukama na početku ‘odraslih godina’, kao i ženskom prijateljstvu, provest će vas kroz brojne duhovite epizode, ali i ponekad teško zatvaranje životnih poglavlja. Someone Great prije svega prezentira odličnu glumačku postavu koja se jednostavno jako dobro zabavlja, a to ćete itekako osjetiti!

Always Be My Maybe

A sad nešto što definitivno podsjeća na klasičan rom-com, ali ipak donosi svojevrsni obrat i pomak zbog kojeg nam je film ostao u pozitivnom pamćenju. Komedija s Ali Wong i Randallom Parkom u glavnim ulogama govori o uspješnoj chefici Sashi koja niže uspjeh za uspjehom i glazbeniku Marcusu. U tinejdžerskoj dobi bili su vrlo bliski, ali ‘krivi’ potez rezultirao je krajem prijateljstva nakon čega se nisu vidjeli čak 15 godina. Spletom okolnosti, Sasha otvara novi restoran u svom rodnom gradu zbog kojeg se nakon dugog niza godina ponovno susreće s Marcusom. Ljubavni afera ponovno je na pomolu, ali moguću idilu poremeti pojava novog lika kojeg glumi, ni manje ni više doli Keanu Reeves. Komentari publike na film su, najjednostavnije rečeno – simpatično, zabavno i prepuno kemije!

Emma

Najbolji-i-najgori-filmovi-i-serije-2020.-godine-Emma

Prije nego što se nametnula kao najveća TV i filmska zvijezda svoje generacije ulogom u hitu The Queen’s Gambit, Anya Taylor-Joy već je igrala u mnogim hvaljenim filmovima. Posebno nam se u pamćenje urezao film Emma, najnovija adaptacija istoimenog romana Jane Austen, koja donosi fantastične kostime, neodoljivo šarmantne glumce i njihovu odličnu zajedničku dinamiku. Uz Taylor-Joy, veće uloge igraju Bill Nighy, Johnny Flynn, Gemma Whelan i Mia Goth u novoj verziji kultne komedije o samozatajnoj, pametnoj i pomalo neobičnoj djevojci smještene u ranom 19. stoljeću u Engleskoj.

Ocean’s 8

Za razliku od prethodnih, ovaj film čista je akcija. U maniri kultnog filma Ocean’s 11, prije nekoliko je godina stigla ženska verzija priče o pljački stoljeća. Film je svojevremeno zaista podigao ogromnu prašinu zahvaljujući glumačkim imenima koja se pojavljuju – Sandri Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Awkwafine, Heleni Bonham Carter, Sarah Paulson i Rihanni. Doslovce, najjača ženska hollywoodska imena u jednom filmu koji prati Debbie Ocean (Bullock), sestru proslavljenog Dannyja Oceana kojeg smo gledali u prvom filmu. Debbie već godinama smišlja pljačku svog života za koju joj treba besprijekoran tim. Kad sa svojom partnericom Lou (Blanchett), počne okupljati žene savršene za misiju pljačke ogrlice koja vrijedi više od 150 milijuna dolara, kreće pravi roller coaster akcije i smijeha.

Palm Springs

U pitanju je jedan od najuspješnijih filmova svih vremena koji su činili lineup Sundance Film Festivala. Romantična komedija s elementima science fictiona i fantazije podijelila je publiku – ili vam je genijalna ili sasvim prosječna, ali svakako je vrijedi pogledati. Glavne uloge odigrali su Andy Samberg i Cristin Milioti, a radnja prati taj netipičan tandem koji se upoznao na vjenčanju nakon kojeg misteriozno zaglave u vremenskom loopu i neprestano proživljavaju isti dan i scenarij. Moraju otkriti u čemu je ključ ove zagonetke kako bi konačno nastavili živjeti. Razlog više za pogledati film je ljetni đir za kojim trenutno vapimo – pregršt koktela na bazenu i uživanja na ležaljkama, a sve to uz zaista zabavne prizore dvoje ljudi koji se zapravo ni ne poznaju, a ovise jedan o drugom.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori