Oproštaj s omiljenim likom: Čak ni nakon 7 sezona ova serija ne silazi s popisa najgledanijih
Oproštaj s omiljenim likom: Čak ni nakon 7 sezona ova serija ne silazi s popisa najgledanijih

Oproštaj s omiljenim likom: Čak ni nakon 7 sezona ova serija ne silazi s popisa najgledanijih

Kada je svjetlo dana ugledao popis 100 najgledanijih televizijskih emisija u SAD-u pokazalo se kako sportski događaji uspijevaju privući najviše ljudi pred male ekrane. Televizijski naslov koji se uspješno ugurao na visoko drugo mjesto jest serija Yellowstone. U stopu je prate poznate televizijske franšize NCSI i FBI, koje već desetljećima u različitim formatima uspješno zadržavaju pažnju publike.

No serija koja je ovoga puta privukla našu pažnju našla se na sedmom mjestu. Riječ je o televizijskom naslovu koji uspješno tjedno privlači prosječno 9,2 milijuna gledatelja čak i u svojoj šestoj sezoni! Serija Young Sheldon dobro je poznata i domaćoj publici, a osim na popularnom streaming servisu Netflix, gledamo je i na programu Dome TV.

Young Sheldon
Young Sheldon

U čemu je tajna njezina uspjeha?

Baš kao što joj naziv sugerira, radnja prati avanture mladog Sheldona Coopera, osebujnog znanstvenika kojeg smo upoznali u hit seriji The Big Bang Theory (Teorija velikog praska). Osim kao prequel, serija Young Sheldon djeluje i kao spin-off spomenutog naslova jer je bazirana na životu jednog lika.

Premda mnogi spin-off naslovi nikad ne dožive slavu originala, kreatori serije Young Sheldon publici su uspjeli ponuditi sadržaj u kojem uspješno spajaju poznatu priču o voljenom liku s iznimnim glumačkim izvedbama. Serija bez napora uravnotežuje humor i teške životne trenutke, a njezina životnost čini je privlačnom gledateljima različitih dobnih skupina.

Young Sheldon
Young Sheldon

Od komedije do drame

Umjesto da služi publici originalne serije, Young Sheldon uvodi dramske elemente zbog kojih se izdiže iz kategorije klasičnog sitcoma. Premda izvorno centrirana oko jednog lika, prerasla je u pravu obiteljsku seriju koja svjedoči o životu u istočnom Teksasu 1990-ih.

Popularnosti serije zasigurno pridonosi izvanredan razvoj likova, praćen uspješnim glumačkim rolama. Pritom posebno treba istaknuti Iaina Armitagea kojemu je povjerena naslovna uloga. Pokazalo se kako je Young Sheldon jedan od onih naslova čija kvaliteta nije značajno opadala s novim sezonama.

 

Young Sheldon
Young Sheldon

Posljednja sezona

Sredinom veljače predstavljena je sedma sezona, koje je ujedno i posljednja. Kulminirat će velikim jednosatnim finalom koje je zakazano za 16. svibnja. Ipak, to nužno ne znači i rastanak s omiljenim glumcima.

Početkom godine najavljen je spin off serije koji bi se trebala fokusirati na Georgieja Cooper i Mandy McAllister. Očekuje se kako će glumci Montana Jordan i Emily Osment reprizirati uloge i u novom serijalu.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori