Najgledanija HBO serija dobiva svoju četvrtu sezonu

Najgledanija HBO serija dobiva
svoju četvrtu sezonu

Serija „Westworld“ je mračna odiseja o buđenju umjetne svijesti i evoluciji grijeha. Otkriva svijet u kojem svaki ljudski apetit, nevažno koliko je plemenit ili izopačen, može biti zadovoljen. Serija istražuje granice egzotičnog svijeta smještenog na raskrižju bliske budućnosti i redefinirane prošlosti.

Kada je premijerno prikazana u listopadu 2016. godine, serija Westworld postala je najgledanija nova serija u povijesti HBO-a. U trenu je svojim premisama prikovala gledatelje za male ekrane i držala nas u neizvjesnosti iz epizode u epizodu.

Sasvim netipični scince-fiction „Westworld“ brzo se probio u najpopularnije serije zbog kojih ćete se sigurno naći u raspravi s prijateljima. Snimljena je po uzoru na istoimeni film iz 1973. godine, a vodi nas u tehnološki napredni zabavni park inspiriran divljim zapadom u kojem žive neobična umjetna bića.

Gosti koji dolaze u taj park mogu ispuniti sve svoje snove, ali nadgledaju ih operateri parka. „Westworld“ u umjetni svijet stavlja ljudski faktor što seriji daje novu dimenziju i potiče razmišljanja o tome tko smo mi zapravo i zašto smo ovdje gdje jesmo? Jedna je to od onih serija koja je dobila pohvale za gotovo sve aspekte priče: od naracije preko glumac i vizualnog dojma.

Westworld – četvrta sezona

HBO je na svom YouTube kanalu objavio prvu najavu za četvrtu sezonu znanstveno-fantastične serije. Uz glazbenu podlogu pjesme Perfect Day Loua Reeda, prva najava otkriva nam nove kadrove nadolazeće sezone. Sve je naizgled jezivo mirno i spokojno sve dok se ne pojavi Čovjek u crnom (Ed Harris).

Osim Harrisa, u novoj će sezoni ponovno glumiti Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Right, Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Aaron Paul i Angela Sarafyan. Četvrta je sezona jednostavno opisana kao “mračna odiseja o sudbini razumnog života na zemlji”. Nikakvi drugi detalji o potencijalnoj radnji nove sezone za sada nisu otkriveni.

Treća sezona završila je s pobjedom Maeve (Newton) i Caleba (Paul) nad Seracom (Vincent Cassel) i navodnom smrću Harrisovog Čovjeka u crnom, iza čega je stajala Charlotte/Dolores (Thompson). Jonathan Nolan i Lisa Joy stoje i iza nadolazeće sezone, koja bi s novih osam epizoda na male ekrane trebala stići već ove godine, točnije 26. lipnja.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori