Dodjela Oscara ove će godine imati voditelja!

Dodjela Oscara ove će godine
imati voditelja!

dodjela-Oscara-2021.-Dolby-dvorana

U posljednjih nekoliko godina dodjele nagrada drastično su se transformirale. Dok su nekoć bile ultimativni entertainment event i najvažniji događaji u svijetu filmske i TV industrije, u proteklom su desetljeću poprimile politički naboj. S pokretima koji u fokus guraju važnost jednakosti i inkluzivnosti, organizacije koje dodjeljuju kipiće stavljene su pod povećalo, kao i svi oni koji u njima sudjeluju. Dodjela Oscara već je tri godine bez službenog voditelja koji otvara svečanost i radi kao glavno lice i zabavljač na eventu. Taj scenarij gledamo od 2019. kad je ceremoniju prvotno trebao voditi Kevin Hart, ali je zbog otkrivenih starih homofobnih objava na Twitteru bio prisiljen odustati od angažmana.

Posljednji je put Oscare predvodio komičar Jimmy Kimmel još 2018., a iako su mnogi TV kritičari pa i publika nahvalili sistem u kojem nagrade daju pojedinačni prezenteri, brojni su oni koje je vijest da će dodjela Oscara 2022. godine imati voditelja itekako razveselila!

Oscari 2022. napokon imaju voditelja

Početkom ovog tjedna otkriveno je da će ovogodišnje izdanje režirati Glenn Weiss kojem će to biti peta po redu ceremonija na kojoj će raditi, dok će Will Packer biti u fotelji producenta cijelog eventa. Televizijska mreža ABC, koja se primarno prenosi dodjelu live, potvrdila je da ćemo ove godine napokon imati domaćina što mnoge veseli, budući da osoba koja vodi cijelu dodjelu daje struktura, dinamiku i točan slijed eventu.

dodjela Oscara 2021. godine

Ove bi se godine dodjela Oscara trebala održati 27. ožujka, a nominacije će službeno izaći 8. veljače. Iako potencijalan domaćin odnosno voditelj još nije potvrđen, šuška se da bi to mogao biti upravo mladi glumac Tom Holland koji trenutno briljira u filmu Spider-Man: No Way Home. Javno je izrazio da bi volio voditi takav događaj, a The Hollywood Reporter tvrdi da američka Akademija to doista i uzima u obzir.

Sve nove informacije o dodjeli Oscara 2022. donijet ćemo vam u našoj rubrici Vožnja do Oscara!

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori