Znamo tko će voditi dodjelu Oscara, a stiže i nova kategorija o kojoj odlučuju gledatelji

Znamo tko će voditi dodjelu Oscara, a stiže i nova kategorija o kojoj odlučuju gledatelji

dodjela Oscara 2021.

Dodjela Oscara prošle je godine bila izazovnija no ikad i to je rezultiralo upravo najslabijom gledanošću ikad. Ne samo da je svečanost bila drastično manja nego inače, uz tek šačicu hollywoodskih zvijezdi u maloj dvorani umjesto u velikom Dobly Theateru i bez crvenog tepiha, činjenica je da je filmove na svjetskoj razini bilo teže gledati. Uz zatvorena kina i ograničenja u broju gledatelja zbog pandemije, unatoč činjenici da su neki preselili na streaming servise, filmovi su jednostavno imali manji dodir s publikom pa tako i interes.

Međutim, u 2022. dobili smo novi mah entuzijazma. Kina su se iznova punila pravim spektaklima, a dodjela Oscara ove se godine vraća na stare postavke i prvi put od 2018. godine svečanost će imati i službenog voditelja odnosno voditeljice – i to tri!

Dodjela Oscara 2022. imat će čak tri voditeljice i novu kategoriju

Ovu 94. dodjelu Oscara u povijesti vodit će tri popularne hollywoodske glumice i komičarke – Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes. U punom smislu sad već veteranke klasične hollywoodske komedije, trio voditeljica predvodit će svečanost u dvorani Dolby Theater u koju se dodjela vraća u svom punom kapacitetu, s crvenim tepihom, nastupima i šušurom zbog kojeg smo ovu filmsku noć oduvijek voljeli.

Potraga za voditeljima Oscara u produkciji Willa Packera traje već mjesecima. U igri su bili Steve Martin i Martin Short u duetu (kombinacija za koju smo i sami navijali), kao i Pete Davidson i John Mulaney. Još uvijek nije poznato kako će se tri voditeljice rasporediti po dodjeli, hoće li svaka voditi jedan segmet ceremonije ili će žonglirati zaduženjima istovremeno.

Ove tri komičarke iza sebe imaju impresivnu karijeru – Schumer je dobitnica čak 12 Emmyja i glumila je u nebrojeno mnogo komedija, a njezin najuspješniji projekt je upravo serija Inside Amy Schumer. Regina Hall glumila je u filmu producenta Oscara Willa Packera Girls Trip i u popularnoj parody franšizi Scary Movies, dok je Sykes dobitnica Emmyja i najpoznatija po ulogama u serijama Curb Your Enthusiasm i Black-ish.

Još jedna genijalna vijest stigla je iz produkcije: ovogodišnja dodjela uvodu novu kategoriju – takozvanu ‘fan favorite’ nagradu koju ćemo birati upravo mi, gledatelji, na Twitteru. Vijest dolazi nakon negativnih reakcija publike na izostanak blockbustera poput Spider-Man: No Way Home i No Time to Die, a ovo je paralelno pokušaj da se publika vratu gledanju nekoć omiljene hollywoodske svečanosti. Možete glasati za bilo koji film koristeći hashtag #OscarsFanFavorite na Twitteru ili pak na službenoj stranici Akademije.

Foto: Profimedia.hr, Instagram

Učitati još
Zatvori