Tjedan s produženim vikendom vrvi događanjima koja nećete htjeti propustiti

Tjedan s produženim vikendom vrvi
događanjima koja nećete htjeti propustiti

DriveInKino Zagreb

Došlo je najljepše vrijeme za događanja koja vas od danas čekaju, a ona uključuju kino na otvorenome, jedinstveno gostovanje na Filozofskom teatru, jako cool izložbu, super jazz koncert te legendu rocka za kraj tjedna!

DRIVEINKINO ZAGREB VRAĆA SE KOD KOCKICE

Ove godine se vraća DriveINkino Zagreb kod Kockice! Danas i sljedeći vikend na repertoaru su tri odlična filma! Danas navečer možete pogledati Ustav Republike Hrvatske, igrani film domaće produkcije snimljen 2016. godine u režiji Rajka Grlića. Radnja prati život srednjoškolskog profesora, radikalno desnog svjetonadzora kojeg je preuzeo od oca. Profesor Vjeko Kralj (Nebojša Glogovac) uz to je i homoseksualac koji se noću prerušuje u ženu! U njegov život nakon nesreće ulazi bračni par iz zgrade u kojoj on živi- medicinska sestra (Ksenija Marinković) i njen suprug policajac (Dejan Aćimović) kojem Vjeko pomaže pri polaganju ispita iz poznavanja Ustava RH. Problem nastaje kada se ispostavi da je policajac po nacionalnosti Srbin.

Prije projekcije svi kvizoljupci u 19 sati imaju prilike okušati svoje filmsko- televizijsko znanje zahvaljujući posebnom KOZA: Kviz & TV DriveIN Editionu. Čeka vas šaren, raznolik i zabavan kviz filmsko- televizijske tematike s osamdesetak pitanja unutar pet kategorija. Kotizacija za kviz iznosi 60 kuna, a formiraju se grupe od dva do četiri člana, a ove godine u kvizu mogu sudjelovati i oni bez limenih ljubimaca.

ustav_2

U subotu i nedjelju 5. i 6. svibnja na velikom platnu ćete moći pogledati Kralj lavova i LaLa Land. Kralj lavova bezvremeski je Disneyev klasik. Crtić kojeg obožavaju svi naraštaji! Animirani film u kojem glavnu ulogu imaju lavovi uči o odgovornosti prema onima koje volimo, obitelj stavlja na prvo mjesto te pokazuje kako su ponos i hrabrost važne osobine. Tijekom filma isprepleće se borba dobra i zla, a na kraju pobjeđuje dobro.

Lion King cover

Prije animiranog filma skupina mladih plesačkih snaga iz Plesnih punktova Zagreb, podarit će nam izvrsnu plesnu točku. Plesni punktovi više od trideset godina okupljaju sve generacijske skupine koje vole vole ples, glazbu i ritam, a dosad ste ih mogli vidjeti na brojnim atraktivnim televizijskim nastupima i natjecanja diljem čitave regije.

Radnja smještena u Los Angelesu s naglaskom na atmosferu zlatne ere Hollywooda koja pršti romantikom kakva se ne viđa svaki dan, prati život mladog i talentiranog glazbenika Sebastiana i Mie, konobaricu u malom kafiću koja sanja o uspješnoj karijeri u glumi. Zarobljeni u 2016. godini, pokušavaju ostvariti svoje životne snove, a najsretniji bi bili da su ipak rođeni u neko drugo vrijeme! Ovaj mjuzikl savršena je kombinacija plesa i romantike, koja će otopiti srce i onima koji se tome najmanje nadaju.

 'La La Land'

A organizacijski tim DriveINkina ove će godine projekt zatvoriti na najromantičniji mogući način – puštanjem lampiona na poligonu, u skladu sa žanrom posljednjeg filma, ali i sloganom projekta – #LjubavJeNaKockici. SVE projekcije su BESPLATNE!

Adam Curtis cover

Nastavljajući ovogodišnju sezonu, novi gost Filozofskog teatra pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu danas, 29. travnja britanski je filmski redatelj Adam Curtis. Režiser kultnog statusa čiji filmovi istražuju suvremeni svijet kroz prepoznatljiv spoj uzbudljive montaže sa psihologijom, filozofijom i povijesti politike, po prvi će puta nastupiti pred hrvatskom publikom u HNK. Tijekom svoje karijere usko je surađivao sa BBC-om, a jedna od njegovih najdražih tema je, kako kaže sam Curtis, “moć i kako moć djeluje u društvu”.

ADAM CURTIS DOLAZI NA FILOZOFSKI TEATAR

Jedan od njegovih najpoznatijih filmova i u Hrvatskoj svakako je “Stoljeće sebstva” (“The Century of the Self”) u kojem je pokazao na koji je način od Freuda, preko njegova nećaka Edwarda Bernaysa, pa sve do današnje Amerike izmišljena struka koja se i u Hrvatskoj danas zove PR (“Public Relations”), dok bi pravi termin po Curtisu – i Freudovu nećaku – trebao biti “propaganda”. Jedna od tema koja prožima sve Curtisove filmove jest kako su različite elite (od nacista do Busha, a odnedavno i Trumpa) koristile ideologiju ne samo kako bi nametnule svoj pogled na svijet, već i osvojile i održavale vlast. Među njegovim najpoznatijim filmovima osim “Stoljeća sebstva” su ”Pandorina kutija” (1992), “Moć noćnih mora” (2004), “Zamka: što se dogodilo s našim snom o slobodi” (2007), a najnoviji dokumentarac “Hipernormalizacija” (2016) istražuje što se dogodilo sa postsocijalističkim društvima uslijed ekspanzije kapitalizma.

Adam Curtis

Najavljujući novog gosta, urednik i voditelj Filozofskog teatra Srećko Horvat sažima zašto smatra da je upravo u ovom trenutku važno što Curtis konačno dolazi u Hrvatsku: “Adam Curtis je već barem dva desetljeća prisutan kao kultna figura među hrvatskom publikom kojoj je stalo da protumači i shvati današnji svijet, od takozvane postsocijalističke tranzicije pa sve do kapitalističkog realizma. U doba u kojem nam se iznova nameću razne ideologije, upravo je gostovanje Adama Curtisa prijeko potreban pogled iza kulisa moći, tehnokracije i ideologije”.

U sklopu Filozofskog teatra s Adamom Curtisom 29. travnja u HNK, hrvatska će publika ekskluzivno imati prilike vidjeti i neke od isječaka iz autorovih najnovijih radova, a sudeći po temama kojima se Curtis dosad bavio, očekuje nas intrigantna noć u HNK.

Bakewell Tart

Bakewell Tart

POP UP IZLOŽBA BRITISH DESSERTS

U srijedu 2. svibnja 2018. u 19 sati otvara se pop up izložba “British Desserts” akademske umjetnice Nikoline Knežević u Galeriji PIKTO (Branimir centar). U novom ciklusu radova Nikolina Knežević iskustvo boravka u Velikoj Britaniji interpretira kroz doživljaj ljepota, okusa i mirisa zemlje u kojoj je provela nekoliko mjeseci. Izložba predstavlja trinaest djela koja ilustriraju izbor tradicionalnih engleskih deserta. I dok je dvanaest radova izvedeno u već pomalo zaboravljenoj, ali za Nikolinu Knežević prepoznatljivoj formi minijature, jedan rad umjetnica izvodi u većem formatu diferencirajući odabrani motiv od ostatka ciklusa. Motivi radova realizirani su u dimanzijama od 2 do 3 cm, što će biti svakako jako interesantno za vidjeti!

Posebnost ove izložbe leži u činjenici što će Nikolina Knežević likovni element izložbe upotpuniti popratnim izvedbenim sadržajem u cilju stvaranja atmosfere tradicionalnih engleskih čajanki. Umjetnica će transformirati izložbeni prostor galerije i upotpuniti ga posluživanjem izvornih britanskih slastica uz čaj, čime će posjetitelju biti omogućeno cjelovito osjetilno iskustvo vizualnog poticaja praćenog okusima i mirisima sadržaja percipiranog na izloženim likovnim djelima. Opušteni boravak u ugodnom interijeru uz degustaciju klasičnih britanskih slastica i ispijanje engleskog čaja svakom posjetitelju pruža jedinstveni doživljaj, te ukazuje na važnost prakticiranja društvenih okupljanja koja su u posljednje vrijeme ubrzano i dramatično zamijenjena virtualnim svijetom i virtualnim druženjima. Posjetitelji će izložbu moći razgledati do 5. svibnja 2018.

Battenberg Cake

Battenberg Cake

Sticky Toffee Pudding

Sticky Toffee Pudding

JAZZ STORY VINTAGE INDUSTRIALA

U srijedu 2. svibnja, Jazz Story Vintage Industriala vas pozivate da sjednete i uživate besplatnu naraciju probrane jazzy glazbe koju će vam ispričati odlični Happy Bunch, a čiji bubanj lupa sad već legendarni zagrebački bubnjar Kruno Levačić. Povodom drugog 5. ne pripremamo kotlove već raw impro u trenutku. Happy Bunch sastav je izmjenjivih sastojaka. Tajni ingridient upravo je prirodan poredak članova benda, koji, i jesu i nisu kontinuirano unutra. Ovisno o toku večeri razvija se i zvuk, a za inspiraciju teži se unutanjim monolozima koji su u potrazi za dijalogom.

Happy bunch izvodi blues, jazz i soul glazbu, intepretira strane autore i autorske skladbe uz izlete u improvizaciju.

JAZZ STORY VINTAGE INDUSTRIALA

ROGER WATERS

Nakon punih sedam godina suosnivač legendarnih Pink Floyda i kreativni genij Roger Waters vraća se u zagrebačku Arenu 6. svibnja još jednom oduševiti ljubitelje istinskog, dobrog, klasičnog rocka i vizualnog spektakla. Ulaznice u prodaji u sustavu Eventima!

Učitati još
Zatvori