Najljepši ljubavni filmovi uz koje se želimo rastopiti ovog Valentinova

Najljepši ljubavni filmovi uz koje se
želimo rastopiti ovog Valentinova

Bez restorana i kafića, Valentinovo ove godine provodimo kod kuće, uz finu hranu koju smo sami pripremili ili pak neku od omiljenih dostava, u društvu partnera ili prijateljica i, nezaobilazno, uz odličan film! Ljubići su savršen način da zaokružimo 14. veljače i opustimo se ispred televizora uz neke od naših najdražih ljubavnih priča. Sastavili smo popis za svačiji ukus i raspoloženje; preko onih pravih ljubavnih klasika koji su bili uzor mnogim kasnijim redateljima, preko simpatičnih romantičnih komedija koje volimo do ljubavnih filmova koje možda niste gledali, a zaista su dobri.

The Apartment

Jedan pravi klasik mora se naći na list za Valentinovo! Romantični film bazira se na igranoj drami, a glavne su likove utjelovili legendarni Jack Lemmon i Shirley MacLaine. Radnja se vrti oko C.C. Baxtera, čovjeka koji ganja karijeru, ali u njoj napreduje iz pokvarenog razloga. Svojim nadređenim, šefovima, daje stan na korištenje kako bi mogli uživati sa svojim ljubavnicama na tajnovitom mjestu. Međutim, kad jedna od ljubavnica postaje Fran Kubelik, mlada žena u koju je već dugo zaljubljen, stvari se mijenjaju.

Moulin Rouge

Moulin Rouge snimljen je 2001. godine i puno je više od samo romantičnog filma. Filmska priča zaradila je osam nominacija za Oscara, a iako nije trijumfirao u glavnim kategorijama, stekao je status klasika. Na kratko uz Nicole Kidman i Ewana McGregora otputujte u Parizu u kojem se mladi engleski pjesnik Christian zaljubi u smrtno bolesnu zvijezdu Moulin Rougea, glumicu i kurtizanu Satine.

Roman Holiday

Baš kao što vas ‘Moulin Rouge’ vodi u Pariz, tako da ‘Roman Holiday’ vodi na filmsko putovanje u Italiju! Kultna romantična komedija s Audrey Hepburn i Gregoryjem Peckom u glavnim ulogama donio je ikoničnoj zvijezdi nagradu za najbolju glumicu. Radnja prati princezu Ann koja odlazi u državni posjet Rimu. No, uslijed nekoliko nezgodnih događaja, izgubi se i zaspi na klupici na kojoj ju pronalazi novinar Joe Bradley koju ju isprva ni ne prepoznaje, sve do sljedećeg jutra kad shvati da na njegovom krevetu spava princeza.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

najljepsi ljubavni filmovi - Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind film je koji donosi ljubavnu priču između dugogodišnjeg para Joela i Clementine koji nakoj jedne svađe odluče prekinuti vezu. No, Joel saznaje da se njegova bivša djevojka Clementine podvrgla eksperimentalnom zahvatu dr. Mierzwiaka kako bi izbrisala sjećanja na njihovu vezu. Da ga ne bi nadmašila, Joel se odlučuje za isti zahvat. Dok se Joelu brišu sjećanja, on iznova proživljava trenutke i shvaća da bi radije sačuvao sjećanje na trenutak koliko god to emotivno bolilo, neogo ga izbrisao zauvijek. Jim Carrey i Kate Winslet kao glavni glumci su odlični, a filmu je pripao i Oscar za najbolji scenarij.

Notting Hill

Ne možete pogriješiti s ovim filmom – Hugh Grant i Julia Roberts jedan su najdraži filmskih parova. Knjižničar William Thacker (H. Grant) zaljubljuje se u svjetsku zvijezdu, američku glumicu Annu Scott (J. Roberts koja jedan dan uđe u njegovu knjižaru. Serija je snimljena na izvornoj lokaciji poznate londonske četvrti Notting Hill, a nemoguće je ne zaljubiti se u ove likove.

Before Sunrise

Jedan od najslavnijih i najboljih romantičnih filmskih uradaka! Donosi ljubavnu priču francuske studentice Céline (Julie Delpy) koja upoznaje mladog američkog mladića Jesseja (Ethan Hawke) u vlaku. Oboje izađu u Beču u kojem provode noć šećući po gradu, razgovarajući i zaljubljujući se jedno u drugoga. Iako se ne događa previše aktivne radnje, prikaz njihovog dijaloga, karaktera i međusobne dinamike dovoljna je da vam se film ureže u pamćenje. Uslijedila su i dva nastavka, ali prvi je filmski naslov nenadmašiv.

About Time

About Time

Motiv vraćanja kroz vrijeme izveden na dirljiv, britanski način. Romantična drama Richarda Curtisa s Rachel McAdams i Domhnall Gleesonom u glavnim ulogama idealna je kombinacija smijeha, romantike i suza. Prati Tima Lakea, mladića koji s 21 godinom otkrije da može putovati kroz vrijeme. Ne može promijeniti povijest, ali može promijeniti što se dogodilo u njegovom vlastitom životu. Pitanje je samo hoće li to na pravi način iskoristiti.

Her

Pomalo atipičan ljubavni film, scenaristički je debi dobro nam poznatog redatelja Spikea Jonzea. Joaquin Phoenix osvojio nas je u ovoj dramsi s elementima znanstvene fantastike. Radnja prati usamljenog muškarca koji se zaljubljuje u – umjetnu inteligenciju odnosno operativni sustav. Slomljen je nakon prekida duge ljubavne veze, a s ‘njom’ odjednom stvara duboki odnos koji djeluje toliko stvarno da je granicu teško prepoznati.

La La Land

Novogodišnji TV program La La Land

Neki ga mrze, neki ga obožavaju. No, gotovo je savršen film za Valentinovo, iako kraj možda nije tipičan za romantičan film. Emma Stone i Ryan Gosling igraju glumicu u usponu i jazz glazbenika. Smješten u Los Angelesu, gdje se rađaju zvijezde, i ispunjen prekrasnim glazbenim komadima, ‘La La Land’ prikazuju indivudalne i zajedničke uspone i padove ovo dvoje ljudi. Emma Stone dobila je Oscara za najbolju glumicu, a Damien Chazelle proglašen je najboljim redateljem!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori