Uvrnute humoristične serije koje trebate gledati

Uvrnute humoristične serije
koje trebate gledati

Crni humor uvijek je bio jedna od odlika onih drugačijih i zanimljivih serija. One se obično bave pomaknutim temama, stvarima koje nisu uobičajene, a često se radi o tabuima. Provocirajući neugodu i od najozbiljnije i najtragičnije stvari u stanju su stvoriti najsmješniji trenutak. Crni humor bavi se temama koje se inače ne povezuju sa duhovitim motivima – od bolesti, ratova, diskriminacije pa sve do religije. Crna komedija nije politički korektna i nikada se to ne trudi – ona često ravno u glavu poentira i na pomalo začudan način čini posve sulude situacije zdravijima.

Crnohumorne pomaknute serije

Crna komedija često se koristi elementima šoka, ironije, čak i fatalizma… A ove četiri bez premca donose dobru (rekli bismo i zdravu) dozu svega nabrojanoga. Komedija koja nas je posljednja osvojila je High Maintenance kojoj upravo danas izlazi prva epizoda druge sezone. Prije nje svakako treba izdvojiti posljednju koju smo pogledali u dahu, The End of the F***ing World, serija Horace and Pete je naprosto genijalna, dok smo se ove godine posebno razveselili velikom povratku serije i novoj sezoni Curb Your Enthusiasm. Da bi popis bio potpun svakako treba navesti onu među prvima ovog specifičnog humorističnog žanra – The Addams Family iz 1964. godine.

High Maintenance

Serija High Maintenance bazira se na internetskom serijalu autora Katje Blichfeld i Bena Sinclaira. Sinclair u TV seriji glumi glavni lik bez imena The Guy koji je zapravo čudan, pomalo bizaran, diler marihuane, a koji na biciklu na dnevnoj bazi obilazi cijeli niz svojih brooklynskih klijenata. Ova bizarna, no iznimno dugovita serija donosi cijelu lepezu likova i priča unutar priče, no iz jedne drugačije perspektive. One obrnute.

The End of the Fing World cover

The End of the F***ing World

Radi se o bizarnom, pomalo uvrnutom, coming of age krimiću u čijem središtu je i ljubavna priča između dvoje tinejdžera. Glavni lik James je povučeni mladić (glumi ga odličan Alex Lawther, poznat iz jedne od epizoda Black Mirror serije!) koji se zaljubi u isto tako neobičnu djevojku čije umorstvo isprva sma planira, da bi na kraju njih dvoje zajedno počinili jedno. Ova klasična kriminalistička radnja začinjena je sagledavanjem situacija iz tinejdžerskog pogleda te popraćena s pomalo (pre)veselim soundtrackom koji u kombinaciji s mučnim scenama ubojstva, bijega i sl. zajedno stvaraju jako uspješan komičan moment. Ulovit ćete se kako u najnezgodnijem trenutku radnje ne možete se prestati smijati i kako se na određene scene doslovno zalivene s krvlju i rastapate od melankolije ili ljubavi.

The End of the Fing World 9

Horace and Pete

Louis C.K, Steve Buscemi, Edie Falco, Steven Wright, Kurt Metzger, Alan Alda i Jessica Lange glumci su koji imaju glavne uloge u ovoj seriji. Priča prati radnju koja se 90% vremena događa u starom kafiću koji vode dva brata, introvertirani Horace (Louis C.K) i mentalno bolestan Pete (Steve Buscemi). Sve što se tamo događa u datom trenutku je normalno, uobičajeno, no i pomalo bizarno, a često priče ispipkavaju granice korektnosti, prelaze ih da bi na kraju fantastično poentirale.


curb your enthusiasm cover

Curb Your Enthusiasm

Posljednja sezona na male ekrane došla je 1. listopada 2017. i nastavlja se direktno na prošlu, davnu osmu sezonu. U prošloj sezoni Larry je postao samac i živio je u New Yorku – sada se nije mnogo toga promijenilo osim što živi u Los Angelesu. Serija okuplja stare glavne glumce – Larryja Davida, Jeffa Garlina, Richarda Lewisa, J.B. Smoovea i Teda Dansona. Mnogo sarkastičnog humora držat će vas prikovanima za male ekrane. Super je vijest da deseta sezona dolazi u ovoj, 2018. godini!

The Addams Family 

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax i The Thing bili su glavni glumci kultne serije koja se emitirala od 1964. do 1966. godine. Iako je serije trajala smao dvije sezone i tada, davnih godina, nije osvajala televizijske nagrade i slična priznanja zadala je temelj kultu ove posebne obitelji. Remake serije desi se još u tri filma i tri varijante serije, a svake godine diljem svijeta ljudi postaju članovi upravo ove posebne obitelji na Halloween. Za onaj originalan uvrnuti doživljaj – prisjetite se s originalnim epizodama iz 60-ih!

Foto: High Maintenance, The End of the F***ing World, Horace and Pete, Curb Your Enthusiasm, The Addams Family (Screenshots)

Učitati još
Zatvori