Pogledajte online fantastičnu predstavu “Ustav Republike Hrvatske” satiričkog kazališta Kerempuh

Pogledajte online fantastičnu predstavu “Ustav Republike Hrvatske” satiričkog kazališta Kerempuh

Satiričko kazalište Kerempuh, pod sloganom „Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi“, nastavlja ciklus online prikazivanja svojih aktualnih, popularnih predstava. Nakon velikog uspjeha predstave „Traži se novi suprug“ Mire Gavrana, koju je od nedjelje, 12. travnja do sada pogledalo preko 14.500 gledatelja, ciklus nastavlja višestruko nagrađivana predstava „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana. Ustav Republike Hrvatske online dostupan je od jučer na YouTube kanalu kazališta Kerempuh.

Kerempuh kao važan faktor kulturnog života

Satiričko kazalište Kerempuh, poznatije i pod starim imenom „Jazavac“ u svom je pedesetšestogodišnjem djelovanju postao važan faktor hrvatskog kazališta i zagrebačkog kulturnog života. Mnogima od nas falit će predstave upravo u tom kazalištu, smještenom u romantičnom prolazu Fadila Hadžića u samom srcu Zagreba. No vrhunska ekipa pobrinula se da u njihovim predstavama možemo uživati online, dok nam situacija ne dozvoli drugačije.

„Ustav Republike Hrvatske“ online

„Ustav Republike Hrvatske“ vrlo je intimna priča o četvero ljudi koji žive u istoj stambenoj zgradi u centru Zagreba. Priča je to o ljudima koji su međusobno vrlo različiti, od društvenog statusa do seksualne orijentacije, od političkog svjetonazora do religija kojima pripadaju ili ne pripadaju. Riječ je o predstavi koja se bavi ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima. U skoro sto izvedbi u posljednje tri godine i skoro pedeset tisuća gledatelja, ova predstava osvojila je srca publike, ali i mnogobrojne nagrade na domaćim i inozemnim festivalima.

Sjajna glumačka postava

U predstavi igraju Borko Perić, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja, Vedran Mlikota, Hrvoje Kečkeš i Nikša Butijer. Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština, kostimografkinja je Doris Kristić, scenograf Dragutin Broz, autor glazbe Mate Matišić, oblikovatelj svjetla Aleksandar Mondecar, a asistentica režije Julia Martinović. Osim glumaca koji jako vole raditi na ovoj predstavi, publika ju obožava. Do prve prilike i gledanja ove predstave u živo, uživajte ovdje.

https://www.youtube.com/watch?v=VIOIG0BRv6M

Foto: Kerempuh

Učitati još
Zatvori