Pogledali smo režiserski debi Brie Larson- film Unicorn Store

Pogledali smo režiserski debi Brie
Larson- film Unicorn Store

Unicorn Store

Film koji u svom nazivu ima riječ jednorog i u kojemu glumi mnogima jako dragi tandem iz filma Captain Marvel – Samuel L. Jackson i Brie Larson (i još kada saznate da je Brie režirala film!) izazvat će sigurno mnogo pozornosti. Unicorn Store premijeru je imao na Netflixu 5. travnja i od tada se o njemu na Internetu ne prestaje pisati. Iako film nije vrhunsko produkcijsko i umjetničko ostvarenje, odlučili smo ga pogledati kako bi saznali zašto se stvorio toliki šušur.

Razina fantazije , jarkih boja, odrastanje, no pritom zadržavanje dječjeg u sebi nije tako često ispričano, barem ne iz odrasle ženske perspektive. Već prva scena filma donosi montirani kolaž kućnih videa iz djetinjstva te suvremenih scena kako Larson kao odrasla žena kreči zidove. Na kraju scene ona otpuhuje glitter, zamazana s bojom po licu i otkriva da se nalazi usred umjetničkog nastavnog sata te da na kraju krajeva biva negativno ocijenjena popraćeno s neodobravajućim kimanjem njezinog profesora.

Odmah se možemo svi poistovjetiti s tom scenom i likom, no film, kao da je snimljen cijelo jedno desetljeće prekasno, kao da je trebao biti snimljen ili smo ga trebali pogledati prije Garden State filma. Takav osjećaj i atmosferu donosi. Kada Kit (glumi ju Brie Larson) napokon dobije posao, kolegice koje ju okružuju su ili potpuno neambiciozne ili su jednostavno zle. Ona otkriva da se njezina najdraža životinja iz djetinjstva – jednorog – možda nalazi u njezinoj blizini. Samuel L. Jackson (glumi Prodavača u tipu Willyja Wonke) joj ga zapravo želi prodati. No, ona mora zadovoljite njegove određene uvjete. Kako bi kupila jednoroga, ona mora dokazati da ga zaslužuje.

Iako je premisa filma neobična, bajkovita i zavodljiva, kao da najzanimljiviji dijelovi filma nisu dovoljno istraženi. No, izvedba Hamisha Linklatera u ulozi Kitinog šefa je odlična, također je Mamoudou Athie jako pamtljiv u svojoj ulozi zaposlenika željezare koji joj pomaže izgraditi štalu.

Film Unicorn Store donosi priču o ženskom osnaživanju i umjetničkoj slobodi, no koristi zastario jezik koji manje gledatelja i gledateljica razumije nego što bi trebali. Svejedno, pogledajte ga – radi se o šarmantnoj priči, a i svi vole jednoroge.

Učitati još
Zatvori