Ulysses slavi 20. rođendan sjajnim kazališnim predstavama i koncertima

Ulysses slavi 20. rođendan sjajnim
kazališnim predstavama i koncertima

Ulysses slavi 20. rođendan i pred nama je jubilarna 20. sezona. Od 24. srpnja do 18. kolovoza na Malom i Velikom Brijunu publika će uživati u kazališnim predstavama, koncertima i raznom popratnom programu.

20. sezona omiljenog ljetnog kazališta Ulysses

Ovogodišnji kazališni program obuhvaća izvedbe prošlogodišnje uspješnice „Tko se boji Virginije Woolf ?“. Premijernu izvedbu predstave „Moj obračun s njima“ Miroslava Krleže u izvedbi Rade Šerbedžije. Te gostovanje glumca Zijaha A. Sokolovića s autorskim projektom „Lijevo desno glumac“. Glazbenici Damir Urban i Vlatko Stefanovski održat će samostalne koncerte. Po prvi puta Ulysses priprema i glazbeni ciklus „Dani gitare“, u sklopu kojega će nastupati Mate i Šimun Matišić, Edin Karamazov, Ivan Kapec i Maja Posavec. Ciklus „Dani gitare“ zaključit će 08. kolovoza spektakularni koncert „Legende rock-gitare“. Tada će se na velikoj bini tvrđave Minor na Malom Brijunu okupiti gitaristički virtuozi, zvijezde povijesnih grupa iz šire regije, evocirajući uspomene na zlatno doba rock and rolla.

Proslava rođendana

Proslava 20. obljetnice Ulyssesa održat će se 2. kolovoza i to velikim koncertom Rade Šerbedžije i glazbenih gostiju – Zapadnog kolodvora, Darka Rundeka, Damira Urbana, Vlatka Stefanovskog, Maje Posavec i drugih. U sklopu programa uživo će se na veliko platno iz cijeloga svijeta javljati umjetnici i dugogodišnji prijatelji Ulyssesa. Publici će biti predstavljena i retrospektiva proteklih dva desetljeća rada, s dosad neprikazanim materijalima. Specifičnost održavanja ove proslave je ta da će se program izvoditi na pozornici postavljenoj na samoj obali Malog Brijuna. A publika će s dva velika organizirana broda te iz svojih vlastitih brodova i čamaca pratiti koncert i ostala popratna događanja.

Premijera “Moj obračun s njima”

Ovogodišnja dramska premijera bit će obnovljena monodrama “Moj obračun s njima”, nastala prema polemičkim zapisima Miroslava Krleže u izvedbi Rade Šerbedžije. Prvi puta je postavljena 1974. u režiji Dine Radojevića, a do 1991. godine Šerbedžija ju je odigrao više od 2 tisuće puta. Nakon višegodišnje stanke obnovljenu i nadopunjenu verziju Šerbedžija će premijerno izvesti 15. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

„Brijunska soba Jamesa Joycea“

Posebnost obljetničke sezone je i projekt „Brijunska soba Jamesa Joycea“, audio-vizualni doživljaj smješten u nezavisnu izložbenu prostoriju u prizemlju hotela Karmen na Velikom Brijunu. Riječ je o posebno uređenoj Joyceovoj sobi po čijem je kapitalnom djelu „Uliks“ kazalište dobilo ime. U njoj će posjetitelji moći u individualnim obilascima vidjeti slike, fotografije, mape, video snimke, audio zapise itd… Moći će i čuti Joyceu posvećenu glazbu, ili vidjeti ulomke iz izvedbi. Sobu će izvedbom uživo otvoriti Urban, glavni inicijator ideje. Projekt je ujedno i najava velikog multimedijalnog projekta „Uliks“, koji će biti uprizoren na Malom Brijunu 2021. godine. Početkom sezone bit će objavljena knjiga o kazalištu Ulysses, koja otkriva što se događalo posljednjih dvadeset godina uz brojne detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti, iz perspektive mladog dramaturga Borne Vujčića koji je odrastao s Ulyssesom. Cijeli program možete vidjeti ovdje.

Učitati još
Zatvori