TV serije koje iz sezone u sezonu obaraju rekorde popularnosti

TV serije koje iz sezone u sezonu
obaraju rekorde popularnosti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

Novo zlatno doba televizija svakako duguje TV serijama koje privlače sve više i više gledatelja. Iz sezone u sezonu duboke i zamršene priče koje donose neke televizijske serije kao da su postale dio naših života. Poruke koje šalju i način na koji prenose međuljudske odnose, oslikavaju karaktere, namjere i interese novi su oblik kreiranja javne svijesti. A toliko je remek- djela književnosti prenešeno u kinematografiju da osim što su omiljene serije izuzetno zanimljive i zarazne, one su i artističke priče koje ostavljaju jak dojam o kojemu se mjesecima raspravlja. Pitanja o tome jesu li bolje knjige ili TV serije, kakvi su likovi koje smo zamišljali čitajući knjigu u odnosu na one koji ih predstavljaju na malim ekranima, tko i kako primijetio subliminarne poruke koje su provučene kroz priču i mnoge druge debate postaju uobičajeni dio druženja i aktualnih razgovora uz kavu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stranger Things (@strangerthingstv) on

Tko bi odolio binge – watchingu?

Prije internetskih servisa za gledanje televizijskog sadržajima iz tjedna u tjedan se iščekivala nova epizoda serije, a danas se glad i strast za tim sadržajima vrlo jednostavno gasi maratonskim konzumiranjem cijelih sezona. Doduše, znanstvenici upozoravaju kako je najpametnije izbjegavati tzv. binge – watching kako nam višesatno provođenje vremena uz ekran ne bi loše utjecalo na koncentraciju, san, produktivnost i općenito – zdravlje. Kognitivno uzbuđenje prije spavanja štetno će utjecati na kvalitetu sna pa tako i na brojne druge tjelesne i psihičke procese. No, tko bi odolio cjelokupnoj sezoni npr. Sluškinjine priče kada se iz epizode i epizodu događaju toliko dramatični procesi da je nemoguće ostati uskraćen za informacije koje se otkrivaju u sljedećim epizodama.

Također, sve se više sredstava ulaže u cjelokupnu produkciju TV serija pa one uistinu izgledaju maestralno. Najčešće su to razlozi zašto toliko dugo vremena prođe od jedne do druge sezone, no na kraju kada se predstavi finalni proizvod, teško je ostati bez reakcije. Visoka kvaliteta produkcije ono je što dodatno pojačava dojam i fasciniranost ovim serijama. Vrhunski znalci i umjetnici koji filozofiju filmske rasvjete dovode do savršenstva, redatelji čarobnjaci sa snažnom vizijom, maštoviti scenaristi, scenografi koji stvaraju autentične ambijente kojima je teško pronaći propust i glumci sa snažnom karizmom dio su pop kulture koju uistinu volimo.

U nastavku pogledajte serije s najvećim brojem obožavatelja koje iz sezonu u sezonu uvijek ponude novu senzaciju.

Igra prijestolja

Stranger Things

The Walking Dead

Vikinzi

Teorija velikog praska

Grey’s Anatomy

Lucifer

Sluškinjina priča

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori