TV serije koje ćemo obavezno gledati tijekom prosinca

TV serije koje ćemo obavezno
gledati tijekom prosinca

Escape At Dannemora

Prosinac nam donosi pregršt fantastičnih novih serija, a za vas smo izdvojili one koje nas trenutno najviše okupiraju. Ovaj blagdanski mjesec donosi i poklon za sve ljubitelje sadržaja malih ekrana – maraton serija – My Brilliant Friend 22. prosinca i Kidding 30. prosinca kada ćete moći odbingeati cijele sezone.

Escape At Dannemora

Bijeg iz Dannemore“ temelji na neobičnom bijegu iz zatvora u državi New York 2015. koji je izazvao masovnu potragu za dvojicom osuđenih ubojica. U bijegu im je pomogla udana zaposlenica zatvora koja je s obojicom imala afere koje su trajale mjesecima. Benicio Del Toro igra osuđenog ubojicu Richarda Matta, umjetnički nastrojenu, ali zastrašujuću silu unutar zatvora, koji je osmislio bijeg. Patricia Arquette igra Tilly Mitchell, ženu i majku iz radničke klase koja nadgleda zatvorsku krojačnicu i započinje seksualnu vezu s obojicom, na koncu pristavši skriti oštrice za piljenje u zamrznutom mesu za hamburgere kako bi im pomogla pobjeći. Paul Dano igra David Sweata, osuđenog ubojicu policajca koji možda gaji iskrene osjećaje za Tilly i postaje nevoljki partner u zavjeri Richarda Matta. U seriji glume Benicio Del Toro, Patricia Arquette, Paul Dano, Eric Lange i Bonnie Hunt, a moći ćete ju gledati na HBO kanalima od 7. prosinca.

Escape At Dannemora

Escape At Dannemora

Berlin Station III

„CIA u Berlinu“ suvremena je špijunska serija koja prati Daniela Millera (Richard Armitage), tajnog agenta koji je netom stigao u CIA-inu ispostavu u Berlinu u Njemačkoj. Miller ima tajnu misiju: mora utvrditi identitet sada poznatog zviždača koji se skriva pod imenom Thomas Shaw. Vođen iznurenim veteranom Hectorom DeJeanom (Rhys Ifans), Daniel se uči snalaziti u grubom svijetu terenskog časnika – s vođenjem agenata, prijevarom, opasnošću i moralnim kompromisima. Dok uranja dublje u dvoranu zrcala njemačkoga glavnoga grada i razmata konce urote koja vodi natrag do Washingtona, Daniel se pita može li itko biti isti nakon rada u Berlinu. U seriji glume Richard Armitage, Rhys Ifans, Leland Orser, Michelle Forbes i Richard Jenkins, i moći ćete ju gledati na HBO kanalima od 16. prosinca.

Tracey Ullman Show III

Potpuno nova emisija skečeva u kojoj glumi Tracey Ullman vrativši se na BBC prvi put od sredine 1980-ih. Tracey igra mnoštvo raznolikih i upečatljivih likova koji posjećuju prometno globalno žarište Ujedinjene Kraljevine ili žive ondje. Od sredine 80-ih Tracey živi i radi u SAD-u, gdje je njezina dugovječna istoimena serija skečeva prva svijetu predstavila Simpsone. Premijera serije je 15. prosinca na HBO-u.

Counterpart II

U Uredu razmjene, oni koji imaju dovoljno visok pristup, štite prijelaz u paralelnu dimenziju koja nije mnogo različita od naše. A ako je njihov svijet poput našeg, tko smo mi ondje? Jesmo li bolji? Drukčiji? U drugoj sezoni nalazimo Howarda (J. K. Simmons) i njegova dvojnika kako proživljavaju ta pitanja. Prijelaz je zatvoren te su obojica nasukani u svijetu onog drugog i moraju se prilagoditi kako bi preživjeli. Howard Prime preuzima život svog dvojnika: ide na njegov posao, živi u njegovu domu… s njegovom ženom. Howard Alpha zaključan je u tajanstvenoj crnoj lokaciji zvanoj Jeka, odsječen od svih koje poznaje. Kako hladni rat eskalira između svjetova i produbljuje nestabilnu podjelu, obojica muškaraca postaju sve sličniji svome dvojniku. U seriji glume J.K. Simmons, Olivia Williams, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi i Sara Serraiocco, a premijera joj je 10. prosinca na HBO-u.

Counterpart

Counterpart II

Press

Smještena u brzo i izazovno okruženje britanske novinske industrije, serija „Svijet novina“ uranja gledatelje u osobne živote i stalne profesionalne dileme s kojima se suočavaju njezini likovi. Serija prati njihove živote dok pokušavaju uravnotežiti rad i zabavu, ambiciju i integritet. Sve se to događa usred neprestanog pritiska 24-satnog globalnog ciklusa vijesti i industrije u previranju. U seriji glume Charlotte Riley, Ben Chaplin, Priyanga Burford, Brendan Cowell, Paapa Essiedu, a koje ćemo gledati od 10. prosinca na malim ekranima.

My Brilliant Friend

Kada se čini da je najvažnija prijateljica u njezinu životu nestala bez traga, Elena Greco, sada starica u kući punoj knjiga, sjeda za svoje računalo i počinje pisati priču o njihovu prijateljstvu. Upoznala je Raffaellu Cerullo, koju je uvijek zvala Lila, u prvom razredu osnovne škole 1950. U opasnom i fascinantnom Napulju njihova priča pokriva više od 60 godina života dok ona pokušava opisati misterij Lile, Elenine genijalne prijateljice i – na neki način – njezine najbolje prijateljice i najgore neprijateljice. Serija od osam epizoda „Genijalna prijateljica“ temelji se na istoimenom svjetskom bestseleru Elene Ferrante. U ovoj hit seriji glume Elisa Del Genio, Ludovica Nasti, Margherita Mazzucco i Gaia Girace, a gledati ju možete u HBO ponudi.

My Brilliant Friend

My Brilliant Friend

My Brilliant Friend

Kidding

U ovoj humorističnoj seriji Jim Carrey igra Jeffa iliti gospodina Picklesa, ikonu dječje televizije, uzor dobrote i mudrosti za povodljive mlade umove Amerike i roditelje koji su odrasli s njim – no također je i brend vrijedan milijune dolara. Ali kad se obitelj ove obožavane osobnosti – supruga, dva sina, sestra i otac – počne raspadati, Jeff otkriva da ga nikakva bajka, priča ni lutka neće izvesti iz krize koja napreduje brže nego što se on stiže snaći. Rezultat: dobar čovjek u okrutnom svijetu suočava se s polaganim gubitkom razuma koji je podjednako urnebesan koliko i tragičan. U seriji glume odlični Jim Carrey, Catherine Keener i Frank Langella.

Kidding

https://www.youtube.com/watch?v=amNMm-2rXrU

Učitati još
Zatvori