Travanj će biti jako uzbudljiv u kinima i pred malim ekranima!

Travanj će biti jako uzbudljiv u
kinima i pred malim ekranima!

Tek smo zagazili u ožujak i večeri su nam ispunjene raznim serijama i odlascima u kino, no mi već u svojim kalendarima bilježimo datume početaka emitiranja novih serija i premijera iščekivanih filmova u kinima. Kina će u travnju biti obilježena superherojskim blockbusterima, dok ćemo na malim ekranima gledati nekoliko serija, od koji s velikim nestrpljenjem čekamo početak serije Fosse/Verdon!

Fosse/Verdon

Bob Fosse bio je slavan kazališni koreograf, režiser i filmski režiser. Osvojio je osam nagrada Tony za koreografiju, kao i jednu za režiju, a 1972. je osvojio Oscara za režiju mjuzikla Cabaret. Fosse je režirao pet dugometražnih filmova. Njegov prvi, Sweet Charity iz 1969., bio je adaptacija njegova brodwayskog mjuzikla. Njegov drugi film, Cabaret, osvojio je osam Oscara, uključujući onog za najbolju režiju. Nakon toga je 1974. režirao Lenny, biografski film o samodestruktivnom komičaru Lennyju Bruceu. Lenny je bio nominiran za Oscare za najbolji film i najboljeg redatelja. 1979. bio je jedan od scenarista i redatelj poluautobiografskog filma Sav taj jazz, koji je osvojio četiri Oscara. Sav taj jazz donio je Fosseu njegovu treću nominaciju za Oscara za najboljeg redatelja, a film je bio nominiran i za najbolji film, da ne spominjemu kultni status koji je film stekao.

No, kada se odmaknemo od njegovog profesionalnog života i postignuća, Bob Fosse je i privatno bio iznimno interesantna ličnost. A serija Fosse/Verdon donosi pogled na kreativno, profesionalno i romantično partnerstvo između utjecajnog koreografa i redatelja Boba Fossea (glumi ga Sam Rockwell) i jedne od najvećih broadwayskih plesačica svih vremena, Gwen Verdon (glumi ju Michelle Williams). Prva sezona je na rasporedu od 9. travnja 2019. Što vas čeka u seriji, pogledajte u traileru:

A kakvi su bili zajedno na pozornici saznajte u videu niže:

Killing Eve

Sandra Oh i Jodie Comer nastavljaju svoju uzbudljivu igru mačke i miša u drugoj sezoni triler serije Killing Eve. Serija se vraća na male ekrane 7. travnja ove godine, a sada smo dobili i trailer koji donosi trenutak doslovno odmah nakon završetka posljednje epizode prve sezone. Taj trenutak odlično hvata mračni smisao za humor serije – kada Eve tijekom razgovora slučajno prekida usred prošnje nepoznatog para.

Trailer otkriva da Villanelle nije mrtva, prati ju kako bježi iz bolnice, nalazi novu žrtvu i nastavlja lov na Eve. Sandra Oh je za ovu ulogu osvojila Golden Globe i time ušla u televizijsku povijest kao prva Azijatkinja koja je osvojila ovu prestižnu nagradu. Prema novom traileru, izgleda da druga sezona nastavlja istim intenzitetom kao prva i da nas čeka jedan jako dobra doza trilera, pogledajte ga:

https://www.youtube.com/watch?v=22lKInYeTDQ

Game of Thrones

Svjetski popularna serija vraća se 14. travnja s posljednjom, osmom, sezonom na male ekrane. U teaseru vidimo Jona Snowa kako korača u Winterfellu. Uskoro su mu se pridružile i njegove polusestre Arya i Sansa Stark, slušajući glasove svojih mrtvih roditelja prije nego što se iza njih pojavi maglovita hladnoća – i zamrzne pero.

Obožavatelji Game of Thronesa sada znaju da je postojala tajna na relaciji Targaryen – Jon Snow u Winterfellu. Čak i ako je Robert samo slučajno spomenuo Jona, lika za kojeg se mislio da je dijete Neda Starka, a ne dijete Rhaegara Targaryen i Lyanna Starka. Što li nas još čeka u novih 6 epizoda osme sezone, saznat ćemo za manje od mjesec dana.

Avengers: Endgame

Novi, i posljednji Avengersi dolaze 26. travnja 2019. u kina!

Under the Silver Lake

Film, koji prilično dugo čekamo da dođe u kina, donosi priču o muškarcu koji je opsjednut s čudnim okolnostima smrti jednog mogula, milijardera i otmicom jedne djevojke Sarah, glumi ju Riley Keough. U filmu ćemo gledati još i Tophera Gracea kao Samovog prijatelja koji mu pomaže riješiti misterij nestanka djevojke. Od istaknutih glumaca pojavljuju se još Zosia Mamet, Sydney Sweeney i Callie Hernandez.

Film je napisao i režirao David Robert Mitchell, poznat po filmu ‘It Follows’ koji je svoj veliki proboj imao na Cannes Film Festivalu 2015. Ovo mu je pri ovakav dugometražni film koji okuplja impresivnu ekipu glumaca oko jako zanimljive radnje i priče. Film dolazi u kina 19. travnja, do tada pogledajte trailer:

Under the Silver Lake 1

Hellboy

Hellboy 12. travnja dolazi u Englesku gdje se mora boriti s Nimue the Blood Queen kako bi spriječio smak svijeta (naravno, tada dolazi u kina!). No, zašto se veselimo Hellboyu? Jer nas jako zanima kako će ga odglumiti David Harbour, omiljeni šerif iz serije Stranger Things. Uz njega u filmu glume još Milla Jovovich i Ian McShane!

Stockholm

Neobična priča o otmičkoj krizi iz 1973. godine sada dolazi na film! U filmu Stockholm glume Ethan Hawke i Mark Strong, od zvučnijih imena, dok režiju i scenarij potpisuje Robert Budreau. Film dolazi u kina 12. travnja 2019., pogledajte trailer:

Shazam!

Svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije da oni izađu. U slučaju 14-godišnjeg dječaka Billyja Batsona potrebno je reći SHAZAM! Njemu je drevni čarobnjak dao moć da se po potrebi transformira u odraslog muškarca s nadljudskim moćima. Još uvijek dječak u duši, Shazam otkriva svoju odraslu verziju čineći ono što bi svaki tinejdžer učinio sa supermoćima – zabavlja se s njim! Može li letjeti? Ima li rendgenski vid? Može li izbaciti munje iz svojih ruku? Shazam isprobava granice svojih moći, ali morat će brzo ovladati njima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila zla koje kontrolira dr. Thaddeus Sivana. Film dolazi u kina 4. travnja 2019.!

https://www.youtube.com/watch?v=5sagxviYV7A

Učitati još
Zatvori