Sada je i službeno potvrđeno – serija Downton Abbey postaje film

Sada je i službeno potvrđeno –
serija Downton Abbey postaje film

Serija Downton Abbey je jedan od najboljih televizijskih priča o britanskoj aristokraciji i njihovoj poslugi na prijelazu stoljeća. U šest uzbudljivih sezona upoznali smo aristokratsku obitelj Crawley, njihovu svakodnevicu u rezidenciji Downton Abbey, njihovu poslugu i prijatelje. Uz odličnu postavu ispred i iza kamere, te savršeni spoj melodrame, britanskog humora, predivne kostimografije i scenografije te predivnih krajolika – sve ono zbog čega toliko volimo britanske povijesne drame – serija Downton Abbey osvojila je publiku i kritiku koja ju je nagradila i brojnim prestižnim nagradama poput Golden Globesa i Emmyja.

Već prošle godine počelo se šuškati da bi omiljena britanska TV drama mogla dobiti svoj nastavak, a sada je i službeno potvrđeno da se obitelj Crawley vraća – ovaj put na veliko filmsko platno.

DOWNTON ABBEY NA FILMSKOM PLATNU

Nakon mjeseci nagađanja o Downton Abbey filmu, producentska kuća Focus Features i službeno je potvrdila da već ovog ljeta počinje njegovo snimanje. Na setu Downton Abbey filma okupit će se cijela originalna postava serije Downton Abbey, obitelj Crawley na čelu s Dame Maggie Smith u ulozi grofice Violet Crawley, njihove sluge, ali i brojna druga lica koja smo tijekom šest sezona imali prilike upoznati u Downton Abbey svijetu. Iza filmskog scenarija nalazi se kreator serije Julian Fellowes, tako da možemo očekivati jednaku dozu intrige, melodrame i humora.

Što aristokratsku obitelj Crawley i njihovu poslugu čeka u novom filmu? Zasad nikakvi detalj još uvijek nisu poznati tako da ćemo za prvi ponovni pogled u raskošan svijet Downton Abbeya trebati pričekati prvi trailer.


Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori