TV maraton: Najpopularnije serije 2020. godine na Netflixu o kojima su doslovno svi pričali

TV maraton: Najpopularnije serije 2020. godine na Netflixu o kojima su doslovno svi pričali

Polako odbrojavamo dane 2020-oj godini u kojoj se istovremeno događalo ništa i svašta. Jedno je sigurno: kod kuće smo proveli više vremena nego ikad prije, a večeri (pa možda i jutra i popodneva u karanteni) bez Netflixa postala su nezamisliva.

Najpopularnije serije 2020. godine koje možete streamati odmah

Godina nam je, barem u streaming svijetu, pripremila brojne popularne serije koje su se tjednima nalazile u top 10 najgledanijih na Netflixu. Najpopularnije serije 2020. godine ne smijete propustiti jer u jednom smo trenutku baš svi brujali o njima. Neke su kontroverzne, neke su podigle prašinu, a druge su samo puka reality zabava koja je osvojila publiku.

Tiger King

U jeku karantene činilo se kao da cijeli svijet priča o dokumentarnoj seriji ‘Tiger King.’ Memeovi, glasine, javljanja samih protagonista – sve je to popratilo jednu od najslavnijih serije 2020. godine. Radnja prati nadrealni sukob vlasnika privatnih zooloških vrtova koji je gotovo nemoguće sažeti u jednom tekstu jer je priča prepuna obrata i bizarnih likova koji djeluju kao proizvod mašte scenarista.

Emily in Paris

Vjerujemo da ‘Emily in Paris’ ne moramo ni predstavljati. Najpopularnija, vrlo vjerojatno i najkontroverznija Netflixova serija godine neke je oduševila, a neke razbjesnila. Priča o vrckavoj Amerikanki koja dolazi u Pariz s idejom o savršenom životu (samo da bi joj istu razbili hladni Francuzi) tjednima je bila najgledanija na streaming divu. Sve naše dojmove i razmišljanja o tome zašto je ‘Emily in Paris’ iz najiščekivanije postala najomraženija serija godine otkrijte ovdje.

The Queen’s Gambit

Usudili bismo se reći da je ‘The Queen’s Gambit’ uz ‘Emily in Paris i ‘Tiger King’ najpopularnija serija na Netflixu, popularnija od svih drugih s ovog popisa. Serija u sedam nastavaka donosi nam fiktivnu priču o djevojci koja 60-ih godina prošloga stoljeća cilja na sam vrh u igranju šaha. Protagonisticu Beth Harmon utjelovila je genijalna Anya Taylor-Joy. Beth je kao djevojčica završila u sirotištu, a u takvom hladnom okruženju svoje dane provodi igrajući šah i ubrzo se razvija u pravo čudo od djeteta, šah genijalku koja uspijeva nadmašiti sve protivnike. Njezino je odrastanje popraćeno traumama, raspadajućim mentalnim zdravljem i granicama koje joj postavlja patrijarhalno društvo.

The Last Dance

‘The Last Dance’ o životu Michaela Jordana također je postala hit preko noći. Deset epizoda u kojima se prepliću arhivske snimke iz njegovog djetinjstva, mladosti, utakmica i slično popraćene su ekskluzivnim intervjuima. Iako je život legende košarke interesantan i onima koji nisu vatreni obožavatelji tog sporta, način na koji je priča sastavljena učinila je seriju jednom od najpopularnijih ove godine.

Unsolved Mysteries

Ljeto je Netflix obilježio doku-serijom ‘Unsolved Mysteries’ koja je bila toliko gledana da je streaming servis već na jesen izbacio nove epizode. Neobjašnjivi slučajevi, umorstva i paranormalne aktivnosti u srcu su radnje svake epizode. Serija je stvorena s namjerom da publika pomogne policiji. Kreatori serije nadali se da će reboot slijediti praksu originala; čak 260 slučajeva prikazanih u originalnoj emisiji riješeno je zahvaljujući informacijama gledatelja. Rezultati nisu izostali i u prvih nekoliko dana emitiranja na Netflixu tim serije dobio je na stotine informacija gledatelja, a slučaj Alonza Brooksa ponovno je otvoren.

White Lines

Kad Alex Pina nešto potpisuje – mi gledamo! Tako je rezultirala i serija ‘White Lines’ na kojoj je Pina radio nakon svjetskog hita ‘La Casa de Papel.’ Kičasta i napeta priča pokreće oko misteriozne smrti Engleza Axela Collinsa, mladića koji nestaje na Ibizi prije 20 godina i njegove sestre koja konačno kreće u otkrivanje prošlosti. Serija je imala svoje nedostatke, ali vizualni aspekt raskalašene Ibize i bizarnih twistova to su nadoknadili.

Ratched

Svojevrsni prequelu legendarnog filma ‘Let iznad kukavičjeg gnijezda’, serija ‘Ratched‘ prati Mildred Ratched, jednu od najpoznatijih filmskih zlikovki i njezinom početak rada u najjezivijoj filmskoj umobolnici na svijetu. Radnja serije odvija se prije radnje u romanu Kena Keseyja prema kojem je i snimljen spomenuti film. U njoj imamo priliku pobliže upoznati neugodnu i okrutnu osobu, koja voli mučiti pacijente i manipulirati svima oko sebe. U seriji upoznajemo pak drugačiju stranu Mildred koja je imala jezivo djetinjstvo prepuno zlostavljanja.

Love is Blind

U najpopularnije serije na Netflixu 2020. godine moralo se pronaći i nešto iz one trashy, reality kategorije. ‘Love is Blind’ početkom ove godine napravila je pravi boom na Netflixu i tjednima je internet frcao. Reality prati 13 muškaraca i žena koji žele pronaći partnera. Provode 10 dana na ‘speed datingu’ pri čemu mogu razgovarati, ali ne mogu se vidjeti. Kad odluče mogu se međusobno zaručiti, a tek nakon zaruka se upoznaju uživo te odlaze na luksuzni odmor gdje svi parovi zajedno provode vrijeme. Ubrzo nakon toga međusobno si upoznaju obitelji, a na kraju odlučuju hoće li ostati zajedno.

Too Hot to Handle

Daleko najveći ‘trash‘ koji je Netflix izbacio je reality show ‘Too Hot to Handle.’ Za vrijeme dok nas je pandemija koronavirusa najviše tresla, Netflix je objavio show kojim je po mnogima ‘dodirnuo new low.’ Međutim, činjenica je da je ‘Too Hot to Handle’ nekoliko tjedana bila najgledanija stvar na Netflixu. Od svih navedenih, ‘Too Hot to Handle’ najviše podsjeća na klasične reality programe kad govorimo o samom formatu – nepoznati ljudi u istoj kući. Imala je neobičan twist, a to je da se ukućani ne smiju ostvariti bilo kakav fizički kontakt u smislu ljubavnih afera. Inače riskiraju ogromnu novčanu nagradu.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori