Ispred nas je nekoliko tjedana najluđih true crime serija ikad – stižu jedna za drugom

Ispred nas je nekoliko tjedana najluđih true crime serija ikad – stižu jedna za drugom

Već nekoliko godina traje opsesija publike true-crime žanrom. Bez obzira jesu li u pitanju dokumentarne serije, filmovi ili igrane verzije događaja koji su svojevremeno plijenili medijsku pažnju, true-crime ne prestaje obarati rekorde gledanosti. Samo smo u veljači imali dva streaming noviteta koja su se s lakoćom pretvorila u trending naslove, sadržaj o kojem smo u jednom trenutku mogli čitati na sve strane.

Društvene mreže nizale su reakcije, oglasili su se i glavni protagonisti i sve je bilo u znaku filma The Tinder Swindler i Inventing Anna. Međutim, to je bio tek blagi početak navale true-crime naslova koji će uskoro zatrpati liste najgledanijeg na različitim streaming servisima. Nedavno je izašao trailer za novu seriju WeCrashed s Jaredom Letom i Anne Hathaway u glavnim ulogama, a to nas je podsjetilo da će ožujak biti upravo u znaku sličnih priča koje će vam se još neko vrijeme vrtjeti mislima i ne sumnjamo da ćete se, kao i mi, naći u loopu upornog guglanja drugih detalja ovih istinitih događaja.

WeCrashed

Na Apple TV+ stiže jedna od najuzbudljivijih serija koja se zapravo temelji na podcastu WeCrashed: The Rise and Fall of WeWork. Režiraju je John Requa i Glen Ficarra, a glumački tandem koji uključuje Anne Hathaway i Jareda Leta dovoljan je da privuče pažnju masovne publike. Radnja će pratitit uspon i krah tvrtke WeWork koju su osnovali Adam i Rebekah Neumann, a strelovito je rasla kao startup u poznatoj Silicijskoj dolini, dok je ovaj bračni par nije svojim raskalašenim lifestyleom i katastrofalnim odlukama u potpunosti uništio. Serija će zagrepsti pod površinu vrtoglavog uspjeha i propasti u kojima je ljubavna priča ovog para igrala ključnu ulogu. Uz Leto i Hathaway, u seriji glumi i Kyle Marvin kao jedan od suosnivača firme WeWork, America Ferrera kao Elishia Kennedy te O.T. Fagbenie, Robert Emmet i Theo Stockman. Serija izlazi 18. ožujka!

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.

Iz režije Christa Smitha koji potpisuje limitirane serije poput Tiger King i Fyre stiže nova priča u četiri nastavka, ovoga puta s pričom o Sarmi Melnagailis u svom središtu. Melngailis je bila poznata ličnost u online zajednici vegana, jedna od najpoznatijih veganki na svijetu i vlasnica poznatog veganskog restorana u New Yorku. Karijera i imidž ove žene bio je na vrhuncu, a u restoran su zalazile poznate zvijezde, kad je upoznala Anthonyja Strangisa online i brzo se zaljubila. Međutim, Anthonyjevo poremećeno obećanje o besmrtnosti životinja i niz loših odluka doveli su Melngailis do optužbe za tešku prevaru, a par je zajedno uhićen u Tennesseeju. Serija izlazi 16. ožujka!

Trust No One: The Hunt for the Crypto King

Osim serija, true-crime zavladat će i u filmskoj sferi. Na Netflix stiže Trust No One: The Hunt for the Crypto King. Napeti kriminalistički film prati bijesne ulagače koji nakon neobične smrti osnivača burze kriptovaluta, Gerryja Cottena, počinju sumnjati u činjenicu da je njegova smrt slučajna. Polako zadiru u tajanstvene okolnosti smrti multimilijunaša, a usput i 250 milijuna dolara za koje sumnjaju da je Cotten ukrao, dok je baratao njihovim novcem. Što se sve događalo prije nego što je mladi kriptotajkun preminuo 2019. godine i kako je Cotten krao milijune dolara svojim klijentima, saznat ćemo ovog ožujka kad film izađe na streaming servis.

The Dropout

Prije nekoliko je godina Ameriku potresao skandal vezan za kompaniju Theranos i njegovu predsjednicu Elizabeth Holmes koju su mediji, prethodno skandalu, nazivali novim Steveom Jobsom, apsolutnom genijalkom i najmlađom self-made milijarderkom u povijesti. Sa samo 30 godina Elizabeth Holmes bila je na vrhuncu – odustala je od fakulteta i osnovala tvrtku tešku više od 9 milijardi dolara, a sve zahvaljujući revolucionarnom načinu testiranja krvi koji je navodno mogao odmah prepoznati dijabetes i tumore. Međutim, samo godinu dana bilo je potrebno da cijela farsa propadne. Serija u produkciji Hulua prikazivat će Amandu Seyfried u ulozi Elizabeth Holmes i pratit će vrtoglavi uspon i još teži pad ove žene i njezine kompanije. Premijerno izlazi već 3. ožujka 2022. godine na Hulu servisu.

The Thing About Pam

Posljednjih nekoliko mjeseci neprestano pristižu nove fotografije sa seta serije The Thing About Pam na kojima oskarovka Rene Zellweger izgleda jednostavno neprepoznatljivo. Nova limitirana serija temelji se na istoimenom podcastu koji je do najmanjih detalja razradio slučaj ubojstva Betsy Farije koji se dogodio 2011. godine. Iako je za ubojstvo okrivljen njezin suprug i u zatvoru je proveo gotovo dvije godine, novi dokazi počeli su upirati prstom u neobičnu Pam Hupp, susjedu i Betsynu blisku prijateljicu. Njezin jezivi plan tek je tad izašao na površinu, a činjenica da je Pam lažirala cijelo prijateljstvo s Betsy, vodila je na kemoterapije i provodila s njom dane samo kako bi je uvjerila da životno osiguranje od 150 tisuća dolara prebaci na Pamino ime, a potom je ubila kako bi uzela novac – šokirala je javnost. Serija izlazi 8. ožujka na NBC-ju!

Foto: IMDb, Netflix, Hulu, NBC

Učitati još
Zatvori