Sutra na Netflix dolazi nova triler serija koja će zasigurno postati hit

Sutra na Netflix dolazi nova triler serija
koja će zasigurno postati hit

True crime žanr preplavio je streaming platforme posljednjih godinu dana, a gledatelji su doslovno poludjeli za ovim serijama. Većina njih nalazi se na trending listama popularnih platformi i toliko su zanimljive da ih uglavnom bingeamo satima. No, pored true crime žanra, popularnost je doživio i igrani crime žanr koji je ove godine dosegnu vrhunac čemu su dokazi brojne serije snimljene posljednje vrijeme. Gledatelji su jednostavno žedni zanimljivog i brzog sadržaja u kojem na jedan način mogu i sudjelovati i postati istraživači radnje, koja je napeta do posljednjeg trenutka.

Misteriozni nestanak žene

Nova igrana true crime serija, koja sutra izlazi na Netflixu, je 42 Days of Darkness. Radnja je inspirirana istiniti slučajem koji tematizira nestanak žene zbog koje je njezina sestra započela mahnitu potragu. Ovo je napeta priča o 42 dana tame, u kojoj glavna protagonistkinja Cecilia neuspjelo pokušava pronaći sestru Veronicu, kojoj nema traga ni glasa već nekoliko dana. Institucije su u ovom slučaju zakazale i Cecilia se osim pronalaska sestre, mora boriti protiv ostalih problema, poput medijske oluje koja otežava istragu, do nerada institucija koje bi trebale biti glavne odgovorne u istrazi. Razlozi, koji u Ceciliji bude određene sumnje i nepovjerenje naspram sustava, dovode do očaja u kojem sama pokušava pohvatati što se zapravo u toj cijeloj priči nestanka dogodilo i tko stoji iza svega.

Prva čileanska serija na Netflixu

https://www.youtube.com/watch?v=plijyrrX8g0

Osim zanimljive radnje, mjesto snimanje je Čile, a jezik serije španjolski, što će sigurno unijeti u seriju posebnu dozu estetike i načina snimanja na koji nismo naviknuli. Cijela priča je snimljena prema novinarskoj priči, u kojoj, novinar Rodrigo Fluxa, pokušava rekonstruirati ovaj slučaj. Riječ je o slučaju nestanka koji nije jedini, naime novinar u svojoj knjizi zapravo istražuje niz otmica žena, koje su se godinama događale u Latinskoj Americi. S obzirom na to možemo očekivati nastavak sezone s novim slučajevima otmica iz istoimene priče. Iza ove serije stoje režiseri Claudia Huaiquimilla i Gaspar Antilla, a osim zanimljive radnje, gledatelji će se moći upoznati s opasnostima Latinske Amerike i svim problemima tromog sustava koji već dugi niz godina ne funkcionira.  

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori