Tri popularna filma na Netflixu koje ćemo gledati u ožujku

Tri popularna filma na Netflixu koje
ćemo gledati u ožujku

Mjesec u kojem i kalendarski dolazi proljeće, još uvijek je dovoljno zimski da je legitimno zavući se pod dekicu uz omiljeni film. Donosimo tri najpopularnija filma na Netflixu koje ćemo gledati ovog ožujka.

“Everybody’s Everything” (Sebastian Jones & Ramez Silyan, 2019)

Sjajan dokumentarac o prerano preminuloj svjetskoj trap zvijezdi Lil Peepu. Film nudi uvid u stanje američke underground hip hop i trap scene kroz tragičan život ovog mladog umjetnika. Duboko potresan život zvijezde žanra, koji je obilježio jednu novu generaciju klinaca. Obiteljska, toksična saga o slavi, usponu, umjetnosti, drogi i tragičnom kraju. Svakako preporuka.

“The Platform” (Galder Gaztelu-Urrutia, 2020)

Konceptualni španjolski horror film redateljski je prvijenac filmaša Galdera Gaztelu-Urrutia. Radnja filma odvija se u vertikalnom zatvoru s po jednom ćelijom na svakom nivou u kojoj su dva zarobljenika. Hrana dolazi jednom dnevno na platformi koja se kreće odozgo prema dolje i taj proces traje samo dvije minute. Borba za goli život i zdrav razum prava je noćna mora. Film je osvojio brojne nagrade na velikim festivalima ovog žanra kao i nagradu publike na festivalu TIFF. Osvojio je i španjolskog Oscara (Goya Awards) za specijalne efekte. Film je svakako zaslužio našu pažnju.

“Crip Camp: A Disability Revolution” (Jim LeBrecht & Nicole Newnham, 2020)

U naša top tri filma ušao je i Crip Camp. Puno duža i opsežnija priča starta u ljetnom kampu za mlade s nekim oblikom invaliditeta koji je smješten u blizini Woodstocka. Rane sedamdesete i cijeli hippie pokret prikazan je na potpuno drugačiji način. Osobe koje ljetuju u tom kampu prolaze iskustva kao i njihovi vršnjaci koji su potpuno zdravi. Prožet nostalgijom za vremenima i pokretom koji je promijenio svijet i suprostavio se ratovima. Prikazuje borbu jedne generacije. Međuljudski odnosi, životne vrijednosti, seks, droga, život. Film prati skupinu ljudi i kako je sudjelovanje u tom kampu promijenilo njihove uloge u svijetu kasnije. Kako osjetiti normalan život unatoč invaliditetu glavna je poruka filma društvu. Film koji je osvojio nagradu publike na Sundanceu jedan je od najboljih dokumentaraca koje ćete pogledati u 2020.

Foto: IMDB, Wikipedia

Učitati još
Zatvori