Sve se glasnije šuška o trećem nastavku filma Mamma Mia! – hoće li biti sniman na Visu?

Sve se glasnije šuška o trećem nastavku filma Mamma Mia! – hoće li biti sniman na Visu?

Na prekrasnom otoku Visu, 10. listopada 2017. godine pala je zadnja klapa hrvatskog dijela snimanja filma Mamma Mia! Here We Go Again, nastavka velikog kino hita iz 2008. godine, koji se pokazao podjednako velikim uspjehom na blagajnama kina.

Drugi nastavak slavnog filmskog mjuzikla postao je najgledaniji ljetni film u Hrvatskoj 2018. godine, nakon što je tog ljeta pretpremijerno prikazan publici na Pula Film Festivalu. Filmska ekipa na Visu je provela 24 dana snimajući, dok je na setu bilo angažirano više od 270 hrvatskih filmskih djelatnika. Iako se Hrvatska u filmu pravila da je Grčka, režiser Ol Parker bio je očaran ljepotama otoka i istaknuo je da bi na budućim snimanjima Hrvatska trebala biti Hrvatska, kako bi na svoju bajkovitu obalu privuklA još više turista.

Film koji nas vodi kroz glazbeno putovanje uz najveće hitove grupe Abba, mogao bi dobiti i svoj treći nastavak, a šuškanja o tome dodatno je potpirila producentica Judy Craymer, koja je radila na oba filma; 2008., pa 2018. godine.

U intervjuu za Daily Mail, Judy je izjavila kako je već trebala raditi na trećem nastavku, no kriza oko Covida odgodila je te planove. Izrazila je svoje mišljenje kako će definitivno biti trećeg dijela filma, budući da je Mamma Mia! generalno zamišljena kao trilogija, no ono što je sigurno jest to da je koronavirus uvelike pomrsio račune filmskoj industriji, a i onemogućio normalno funkcioniranje iste.

To znači da su brojni projekti na pauzi do daljnjeg, no Judy Craymer odlučna je u tome da će biti trećeg nastavka filma Mamma Mia!, te je za kraj istaknula kako bi u njega svakako uklopila i nove Abba pjesme koje bi trebale izaći do kraja ove godine.

Mi se nadamo da će filmska ekipa ponovno doći u Hrvatsku i napraviti odličnu reklamu za naš turizam – jednom kada cijela ova situacija doista bude iza nas.

Foto: Mamma Mia! Here We Go Again movie stills

Učitati još
Zatvori