Vodimo vas na posljednju predstavu Tomaža Pandura u HNK

Vodimo vas na posljednju predstavu
Tomaža Pandura u HNK

Bezgrešna 1

Predstava Bezgrešna / Immaculata Slovenskog narodnog gledališća iz Maribora gostovat će 1. veljače u 19.30 ( četvrtak) u Hrvatskome narodnom kazalištu. Predstava je nastala po knjizi istaknutog irskog pisca Colma Toibina u adaptaciji i dramatizaciji Tomaža Pandura. Predstava je temeljena na romanu irskog pisca Colma Tóibína naslovljenog Marijin Testament, u kojem je glavni lik Kristova majka. Ona živi u izgnanstvu i prisjeća se događaja koji su doveli do brutalne smrti njezinog sina, postavljajući pitanja koja izravno komuniciraju s našom stvarnošću. Naslovni lik tumači Nataša Matjašec Rošker. Riječ je o nesvakidašnjoj produkciji pokojnog redatelja Tomaža Pandura, s kojim dramatizaciju i adaptaciju potpisuje njegova sestra Livija Pandur.

Livija Pandur naglašava kako je Bezgrešna/Immaculata predstava koja se započela rađati u mislima, na oltaru ljubavi uronjena u gubitke, samoću i bol koja ne nestaje, dok njezina tuga za bratom i dugogodišnjim suradnikom, Tomažom Pandurom ne prestaje, a na čijim je umjetničkim postulatima lovca na snove nastala ova duboko emocionalna produkcija.

Bezgrešna 2

Priliku za osvojiti dvije ulaznice imat će dvoje sretnika koji na ifeellucky@journal.hr pošalju svoje ime i prezime te adresu s BEZGREŠNA / IMMACULATA u predmet e-maila. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju. Javljati nam se možete sve do 01. veljače do 14 sati kada ćemo i obznaniti dobitnike!

Foto: Aljoša Rebolj

Učitati još
Zatvori