Neodoljiva ekranizacija: Tom Hanks u filmu Čovjek zvan Otto
Neodoljiva ekranizacija: Tom Hanks u filmu Čovjek zvan Otto

Neodoljiva ekranizacija: Tom Hanks u
filmu Čovjek zvan Otto

Imate li i vi u susjedstvu osobu koja je stalno namrgođena i uvijek postavlja svoja pravila? Bez obzira na odgovor, sljedećih dana svakako stiže jedna takva u domaća kina. Naime, čitateljska i kino publika napokon će imati priliku pogledati film Čovjek zvan Otto ekranizaciju hvaljene bestseler novele New York Timesa Čovjek zvan Ove popularnog švedskog autora Fredrika Backmana. Navedena knjiga prodana je u više od 3 milijuna kopija te ne čudi činjenica da Backman ima puno obožavatelja u Hrvatskoj, za što su zaslužna i ostala njegova djela.

Čovjek zvan Otto od 2. veljače u kinima

Prema dosadašnjim komentarima publike u sklopu odabira glumca za uloga Otta, izgleda kako je ostvaren pun pogodak. Dvostruki oskarovac Tom Hanks preuzeo je zadatak utjeloviti zahtjevnu ulogu gunđala koji svoje dane krati provođenjem reda i pravila u svojem susjedstvu – od recikliranja pa sve do parkiranja. Gubitak supruge svaki dan mu sve više smanjuje volju za životom, no, dolazak jedne živopisne mlade obitelji u susjedstvo preokrenut će stvari u drugom smjeru.

Veoma upečatljiv dojam ostavila i je osebujna Mariana Treviño (Club the Cuervos) koja je utjelovila novopečenu Ottovu susjedu Marisol. Svakako treba spomenuti i ostatak glumačke postave koju čine Rachel Keller (Fargo, Legion, Tokyo Vice) i Manuel Garcia-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih,The Lincoln Lawyer). Scenarij je, prema knjizi Čovjek zvan Ove, napisao David Magee koji je već s filmovima Pijev život i San za životom J.M. Barrieja stekao nominacije za Oscara. S druge strane, redatelj filma je Marc Forster koji je najpoznatiji po filmovima Monster’s Ball, Finding Neverland, Quantum of Solace i World War Z.

Odlične kritike

Čitateljska publika ima visoka očekivanja od ovog filma s obzirom na popularnost novele koja je nasmijala i rasplakala milijune diljem svijeta. Također, tu je i hvaljena švedska ekranizacija En man som heter Ove s kojom je već upoznata filmska publika. Međutim, film se od sredine siječnja prikazuje u američki kinima i kritike su i više nego pozitivne. S ocjenama 7.6 na IMDB-u te 69% Tomatometer i 97% Audience score na stranici Rotten Tomatoes zadovoljio je i najzahtjevnije kritičare s jednom riječju – neodoljivo.

Prema tome, da je život putovanje koje treba dijeliti kino publika može se uvjeriti od 2. veljače, a oni nestrpljivi pretpremijerno u srijedu 1. veljače.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori