Zašto mislimo da je Timothée Chalamet hollywoodski ‘next best thing’?

Zašto mislimo da je Timothée Chalamet hollywoodski ‘next best thing’?

Lady Bird (screen grab) CR: A24

Tijekom prošle godine sigurno ste čuli to ime, Timothée Chalamet, više puta, a sada nakon dodjele nagrada Golden Globes i otvaranjem sezone filmskih nagrada u 2018. godini, sigurni smo da ćete to ime sve češće i češće čuti.

Timothée Chalamet

Timothée Chalamet je mladi glumac od dvadeset i dvije godine i koji je svojom interpretacijom lika Elia u filmu Call Me BY Your Name ili već osvojio ili će tek osvojiti sve važnije glumačke i filmske nagrade. Film donosi priču o ljetnoj romansi između Elija i Olivera (glumi ga Armie Hammer) u Italiji 1983. godine. Osim uloge Elia Timothée oduševljava publiku s ulogom u još jednim filmom ove godine – Lady Bird. A tom filmu se na svim frontovima predviđaju Oscari.

Timothée Chalamet 2

Timothée Chalamet 1

Mladi glumac je porijeklom iz New Yorka, gdje i živi. Glumom se počeo baviti tijekom srednje škole. Imao je malu, ali pamtljivu ulogu u popularnoj seriji Homeland i igrao je sina Matthewa McConaugheyja u filmu Christophera Nolana Interstellar. Tečno govori tri jezika, što ne čudi s obzirom na to da su mu roditelji francuskog i ruskog podrijetla.

Call Me BY Your Name & Lady Bird

Iako je Chalametova uloga Elia ona koja mu je do sada donijela silne nagrade, uloga u filmu Lady Bird podjednako je zanimljiva. Ako ne i više, obzirom da ga u ovom filmu gledamo nakon filma Call Me BY Your Name i kao srednjoškolac, anarhist Kyle, Chalamet je ostvari posve drugačiju ulogu. No, jednako impresivnu. Obje uloge osigurale su mu mjesto pod Hollywoodskim suncem, a sa svojim odnosom s obožavateljima tijekom promocije oba filma pokazao je da je pristupačna, jednostavna i elegantna osoba. Magnetski privlači kameru i gledatelje.

Halabuka oko ova dva filma još se nije stišala, a čeka nas još jedan odličan film i dva u post produkciji. Ovog puta gledat ćemo ga kao vojnika Philippea DeJardina u filmu Hostiles, gdje glavne uloge igraju Rosamund Pike i Christian Bale. A do kraja godine čekaju nas filmovi A Rainy Day in New York gdje glumi glavnu ulogu uz Judea Lawa i Elle Fanning te Beautiful Boy gdje također igra jednu od glavnih uloga uz Stevea Carella i Mauru Tierney. Izgleda da njegovo vrijeme tek dolazi, i to na velika vrata.

Timothée Chalamet 6

Timothée Chalamet 4

Timothée Chalamet 3

Foto: Lady Bird, Call Me By Your Name

Učitati još
Zatvori